Finn Olav Felipe Jøssang

8

«Pride», mangfold og respekt

Dersom man virkelig ønsker å øke mangfoldet, respekten og toleransen i samfunnet, holder det ikke å heise regnbueflagg.

Publisert: 8. jul 2017

Forrige uke var det nærmest «Pride-vekkelse» i hovedstaden. I løpet av markeringen av Oslo Pride vaiet regnbueflagget stolt fra utesteder, hoteller, kjøpesentre, trikker, busser, offentlige bygg og til og med fra cornerflaggene i toppserien og tippeligaen. Og i butikkene kunne vi få kjøpt alt fra «Pride-shampo» til «Pride-kjøkkenmaskin». LHBT-bevegelsen har etter mange års iherdig innsats lykkes i å vinne langt mer respekt, toleranse og politisk støtte enn hva tilfellet var for ti år siden, og den seiler i medvind på mange arenaer. Men samtidig som respekten, anerkjennelsen og rettighetene til disse samfunnsgruppene har økt, merkes også en sterkere motvind mot dem som tilhører ikke-sekulære livssyn i samfunnet vårt – særlig konservative grupper.  

Sekulær diskriminering

Til tross for at våre folkevalgte har tatt til orde for økt toleranse og økt mangfold i samfunnet, har vi det siste året også sett svært betenkelige politiske forslag, både på venstre- og høyresiden. Forslagene viser manglende respekt for alle «ikke-sekulære» grupper, og vil i praksis innskrenke mangfoldet. I et innlegg i VG i september i fjor presenterte SV-politikerne Bård Vegar Solhjell og Kjetil Raknes sin visjon om «fem prinsipp om religion i nye Noreg». Bare ingressen er nok til å stigmatisere kristne og muslimer, særlig de med konservative meninger: «Vi har kjempa mot mørkemenn i kristendomen gjennom hundrevis av år her i landet. No må vi kjempe mot mørkemenn i islam.» Solhjell og Raknes går verken inn på hvem disse mørkemennene faktisk er, eller hva som gjør dem så «mørke», men gjør seg derimot flittig bruk av stråmenn-argumentasjon for å hevde at religiøse uttrykk og trospraksis ikke ønskes velkommen i offentligheten.

«Ideologisk hijab»

Men også på høyresiden har fremtredende politikere tatt til orde for en form for «sekularisme» som vil hindre religiøse mennesker i å uttrykke sin tro i offentligheten. Carl I. Hagen la ingen ting mellom da han foreslo et forbud mot alle politiske, filosofiske eller religiøse symboler for kommunalt ansatte i Oslo. Og til tross for at Hagen vil forby alle religiøse og ideologiske symboler i Oslos kommunale rom, er det kun bruken av hijab han nevner spesifikt. Begrunnelsen? «Det er både brukere og arbeidere som synes det er unaturlig. De liker seg ikke når det er folk med hijab på jobb», sier Hagen til VG. Tenk det, en folkevalgt bystyrerepresentant i «multikulturelle» Oslo mener altså at muslimske kvinner må slutte å gå med hijab på jobb fordi enkelte andre ikke liker det! Men det ironiske er at dersom skulle Hagens forslag iverksettes, måtte vi alle ha kledd oss i en form for «ideologisk hijab» der vi dekket til alle religiøse, politiske eller filosofiske uttrykksformer vi besitter oss i mellom – i tilfelle noen skulle bli støtt.

«Skaptroende»

Både Solhjell og Raknes’ sekulære visjon og Hagens forslag om «hijabforbud» viser hvor lett det er for politikere å tale med to tunger når det er snakk om mangfold, toleranse, og respekt for ulike grupper i samfunnet: Mens man på den ene siden gir full politisk støtte til organisasjonen FRI for å øke mangfoldet og hindre diskriminering av lesbiske, homofile og transpersoner, fremmer man på den andre siden forslag som gjør at «religiøse grupper» som identifiserer seg sterkt med sin tro, helst bør holde disse trosuttrykkene «inne i skapet». En ikke-kristen nabo av meg, som er velkjent med LHBT-miljøer innenfor kulturbransjen, sa det treffende: «Jeg tror det i dag er lettere å stå frem som homofil enn konservativ kristen».

Polarisering og «ekkokamre»

Vi lever i en tid der samfunnet har blitt mer polarisert enn på lenge, der «ekkokamre» i sosiale medier sies å kun bekrefte våre allerede forutinntatte meninger og fordomsfulle stereotypier av «de andre», og der både publisering av «fake news» og anklager om det ser ut til å ha blitt en trend. Det siste vi trenger er å gå rundt å skamme oss over vårt eget livssyn eller å ta anstøt av andre som tenker og velger å leve annerledes enn oss.

«Å se på nytt»

Respekt er gjerne et fint ord som flagges høyt i når det er snakk om mangfold og toleranse. Men hvor ofte tenker man over hva ordet egentlig betyr? Respekt kommer nemlig fra det latinske respectare, som betyr «å se på nytt». Dersom man virkelig ønsker å øke mangfoldet, respekten og toleransen for alle mennesker i samfunnet vårt, holder det ikke å heise regnbueflagg. Vi trenger alle å respectare, å våge å «se på nytt» og å være villige til å lytte, lære, bringe inn nye perspektiver og gi hverandre ærlige tilbakemeldinger. Først da kan vi snakke om toleranse og sann respekt for alle mennesker – religiøse som sekulære, liberale som konservative.

10 liker  
Kommentar #151

Håkon Jensen-Tveit

2 innlegg  15 kommentarer

17.mai er jo kjernefamiliens paradedag. Da må da homofile kunne ha sin?

Publisert over 4 år siden

Det er flagg over alt, taler, musikk, etnisk norske kvinner med bunadsskaut. Disse er da åpenbart ikke diskriminerende, i motsetning til muslimske kvinners hijab. Folk går i fargerike klær og feirer grunnloven. Da rent bortsett fra at maksimalt 1 promille har lest nevnte lov. Nasjonalsangen avsynges. Men de færreste kan mer enn et par vers. Sangen representerer et utdatert kvinnesyn. Den refererer til Norgeshistorien, som folk ikke lenger kan.  Heteroseksuelle  har åpenbart et gigantisk markeringsbehov denne dagen. Da må vel homoseksuelle også kunne ha sin egen dag.  Man snakker om "åpent homofile."  Hvor er de skjulte heterofile?

1 liker  
Kommentar #152

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tror ikke du engang får de homofile med på å se pride som viktigere enn nasjonaldagen

Publisert over 4 år siden

I så fall vil det bekrefte en gruppe som er og identifiserer seg utenfor fellesskapet.  Merkelig refleksjon - at kjønnsidentifisering skal trumfe eller deltagelse i fellesskapet knyttet til nasjonen vi alle er en del av.  

Du er ikke glad i kjernefamilien?  Det er jo ikke bare de som er ute og feirer- her er det en dag for alle.  Kanskje en dag da det kunne gå an å senke blikket litt for overfokuser på kjønnsidentifisering?  Det er en dag alle samles om - tror jeg - også homofile.  

Pride er noe helt annet - skal du først sammenligne med noe, så blir det 1. mai.  Et tog for de som har helt snevre politiske preferanser og fører en kamp på mer eller mindre historiske skinner.  Et fåtall går i tog og ser på - andre koser seg med en ekstra fridag og jobbing i hagen.  

Det at du plages ved 17.mai er jo at der kommer det fram noe som er viktigere enn kjønnsidentifisering - noe alle kan samles om.   Det som foregår rundt pride er det selvsagt ulike meninger og tanker om - det er ikke et tog som samler eller får vår unisone applaus eller deltagelse.  Det er for de som føler for deg og de som føler seg tvunget til å delta for å unngå stigma fra homolobbyen.

3 liker  
Kommentar #153

Håkon Jensen-Tveit

2 innlegg  15 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Intet er så gigantisk som heterolobbyen. Ta for deg en dag og se alle reklamer i alle media. 99 % av dem er unge vakre mennesker tett sammen med det såkalt motsatte kjønn.  Dette er åpenbart den etterstrebelsesverdig normaltilstand. Hipp hurra og kjempePRIDE for alle som ikke er slik.

Jeg ser med glede på 17. mai selv om dagen  er et utstillingsvindu for heterokjernefamilien. 

Kommentar #154

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
Jeg respekterer deg for den du er, for dine meningers mot, for din religiøse overbevisning. At du er blitt utsatt for tilsvarende stigmatisering som det jeg er blitt, er selvsagt like trist for deg som for meg. 

Det er ikke synd for mig personligt - mere trist for demokratiet.

Den svenske advokatforenings sekretær og en MSM journalist skrev for en tid siden om 'os', hvor de lignede os med 'brunrotter' og diskuterede, hvordan man kommer af med sådan nogle på en anstændig måde, da gift vel ikke er anstændigt, som de så smagfuldt udtrykker sig.

Vi får også hjemmebesøg af voldelige venstreekstremister, der maler på huse, smider sten ind gennem ruder og ødelægger folks biler - o.m.a. fornøjeligt.

Det er nok ikke så aktuelt med foredrag, for jeg bor i Danmark - ellers tak for tilbuddet og jeg tror også vi kunne snakke udmærket, nu du er kølet lidt ned efter at have været her en stund ;-)

Jeg er desværre ikke sikker på at det hjælper at snakke om tolerance og den slags, for dagens forståelse heraf er at alle må alt og sådan kan intet samfund fungere - og det er så heller ikke meningen fra de kredses side, som promoverer slagord uden indhold.

3 liker  
Kommentar #155

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Håkon Jensen-Tveit. Gå til den siterte teksten.
17.mai er jo kjernefamiliens paradedag. Da må da homofile kunne ha sin?

Hejsa, er du norsk - nej, jeg er homoseksuel...

4 liker  
Kommentar #156

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Heterolobbyen??

Publisert over 4 år siden
Håkon Jensen-Tveit. Gå til den siterte teksten.
Intet er så gigantisk som heterolobbyen.

Skal ikke majoriteten - de 99% ha definisjonsretten på hverdagen i det norske samfunn?  Du mener vel ikke på ramme alvor at 1%'n skal likestilles inn i definisjoner på alt mellom himmel og jord knyttet til hverdagsNorge?  

Ser du deg som mindreverdig i forhold til eventuell kjønnsidentifisering . så finnes det gjerne terapi for en slik type tilstand - trolig hjelper det ikke - for etter min vurdering er det ingen opptur å ende med en avvikende kjønnsidentifiseromg.  Slik du argumenterer så blottgjør du at dette kjennes troblete uansett rettigheter.    

Så 17 mai er et kamuflert heterotog?  

Reklame og media er nok i endring.  Du har gjerne lagt merke til at det i mang en serie er menn som går etter menn og omvendt - reklame og media følger tidsånden - verre er det nok å fjerne 17. mai toget og tradisjonene knyttet til denne dagen.  

Selvsagt finnes det en normaltilstand - den går det ikke an å vanne ut med et pridetog - ikke om det ble arrangert daglig.


4 liker  
Kommentar #157

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Tolerance og denslags.

Publisert over 4 år siden

Jeg er enig i at det ikke er nok å bare snakke om toleranse og denslags. Vi må vise det i praksis også. Det gjelder selvsagt for alle mennesker uansett religiøs- eller politisk agenda/overbevisning, seksualitet eller kjønnsidentitet.

Her kan du få en liten nøtt: Jeg ble født som gutt og oppdratt til å bli mann. Kroppen min er den samme (m.a.o. ingen kirurgi ingen hormoninntak), men jeg har endret juridisk kjønn. Jeg har vært gift med den samme kvinnen i 25 år. Da vi giftet oss var jeg juridisk mann, nå er jeg juridisk kvinne. Så kan du få stemme på om jeg er heterofil eller lesbisk ;-)

2 liker  
Kommentar #158

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
Så kan du få stemme på om jeg er heterofil eller lesbisk ;-)

Jo, vi må vise det, men dem, der taler højest om det, er selv det modsatte.

Jeg ville mene at du er lesbisk, hvis du virkelig føler dig som en kvinde.

1 liker  
Kommentar #159

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Ta takker jeg for debatten, og avslutter her og nå. Ønsker alle som har deltatt eller bare fulgt med en strålende weekend!

1 liker  
Kommentar #160

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
Ta takker jeg for debatten, og avslutter her og nå.

Selv tak.

1 liker  
Kommentar #161

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Bare en liten opplysning: LHBT-menneskene utgjør ca. 10% av befolkningen.

Kommentar #162

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tviler

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
LHBT-menneskene utgjør ca. 10% av befolkninge

Trolig er det en del som anser seg som bifie og ikke har noe problem med å ende opp i den normale filen.  Har du noen pålitelig link til noe som støtter din påstand?  

Som sagt - jeg har levd omtrent like lenge som deg og har møtt personlig under 10 homofile.  

2 liker  
Kommentar #163

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Foreslår at du leser rapporten "Being Trans in the EU" (2013/14). Den finner du greit på Google. Der vil du se at det ble gjort en storskala befolkningsundersøkelse i Nederland og Belgia (vitenskapelig korrekt gjennomført). De benytter uttrykkene "ambivalens" og "inkongruens" mellom tildelt kjønn ved fødsel og selvopplevd kjønnsidentitet. Dette handler altså om de som defineres under gruppen "transpersoner". Som et gjennomsnitt ligger tallene på ca. 5%. M.a.o. +/- 250 000 i den norske befolkningen. Homofile organisasjoner opererer med minst 5% av befolkningen. 5 + 5 er ca 10 ;-). Ingen hadde "sett" en eneste norsk transperson  før Esben Esther Pirelli Benestad sto frem på begynnelsen av 1990 tallet. Og ingen hadde sett en eneste norsk homofil før Kim Friele kom på banen på 1960-tallet. De fleste transpersoner er fremdeles "usynlige". Du har nok møtt mange flere både homofile og transpersoner enn du vet om. (Det kan kanskje ha noe  med det miljøet du ferdes i å gjøre(?).

Du kan også finne mye om forholdene for transpersoner i ulike europeisk land under: www.tgeu.org

Ønsker deg en underholdende og oppbyggelig lesning.

1 liker  
Kommentar #164

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Nasjonale forskjeller?

Publisert over 4 år siden

Nederland er på mange arenaer det mest liberale land i verden- statistikk fra dette landet når det gjelder seksualitet og filer kan ikke automatisk brukes inn i mer konservative land - som Norge har vært.  Jeg anser det som påståelig at Nederland ved sin liberalisme når det gjelder både sex og dop er i særklasse på noen arenaer.  

Jeg husker en av disse under 10 - en pen mann - var oppgitt over at det var så få mulige partnere i Norge som hadde et varig forhold i tankene.  Han var kristen og det å fly på sjekker'n med hvem som helst bød han i mot.  Så gikk det en stund og så var han like oppgitt over at det ikke fantes en seriøs passende partner i hele Norden - og så sa han - jeg får dra til Nederland, da - kanskje jeg der finner en.  Tror at så skjedde, men det ble ikke noe varig forhold - langt derifra.

2 liker  
Kommentar #165

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
Foreslår at du leser rapporten "Being Trans in the EU" (2013/14). Den finner du greit på Google. Der vil du se at det ble gjort en storskala befolkningsundersøkelse i Nederland og Belgia (vitenskapelig korrekt gjennomført). De benytter uttrykkene "ambivalens" og "inkongruens" mellom tildelt kjønn ved fødsel og selvopplevd kjønnsidentitet. Dette handler altså om de som defineres under gruppen "transpersoner". Som et gjennomsnitt ligger tallene på ca. 5%. M.a.o. +/- 250 000 i den norske befolkningen. Homofile organisasjoner opererer med minst 5% av befolkningen. 5 + 5 er ca 10 ;-). Ingen hadde "sett" en eneste norsk transperson  før Esben Esther Pirelli Benestad sto frem på begynnelsen av 1990 tallet. Og ingen hadde sett en eneste norsk homofil før Kim Friele kom på banen på 1960-tallet. De fleste transpersoner er fremdeles "usynlige". Du har nok møtt mange flere både homofile og transpersoner enn du vet om. (Det kan kanskje ha noe  med det miljøet du ferdes i å gjøre(?).

Igjen det ekstreme behovet for å bli sett, bli lagt merke til.....

1 liker  
Kommentar #166

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Det ser ikke ut som du har lest rapporten(?)

1 liker  
Kommentar #167

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Her misforstår du. Dette handler om behovet for å få leve- og bli akseptert som den en er. Akkurat de samme behovene som du har - vil jeg tro(?).

1 liker  
Kommentar #168

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
Her misforstår du. Dette handler om behovet for å få leve- og bli akseptert som den en er. Akkurat de samme behovene som du har - vil jeg tro(?).

Jeg tror ikke det er noen misforståelser. Det er snarere to verdisyn og ulike preferanser som står mot hverandre og aldri kan møtes. 

1 liker  
Kommentar #169

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Synd at du ikke kan se at dette handler om menneskerettigheter, Hvis du mener at de skal gjelde kun for de med "riktig verdisyn" og "riktige preferanser", m.a.o. at alle er like, men noen er likere enn de andre, så er det du som eier problemet. Trist det!

1 liker  
Kommentar #170

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
Synd at du ikke kan se at dette handler om menneskerettigheter, Hvis du mener at de skal gjelde kun for de med "riktig verdisyn" og "riktige preferanser", m.a.o. at alle er like, men noen er likere enn de andre, så er det du som eier problemet. Trist det!

Åneidu. Her misforstår du meg grovt. Vi er grunnleggende enige vi. Scroll tilbake i tråden så skal du få se. 

1 liker  
Kommentar #171

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Jeanette Solstad Remø. Gå til den siterte teksten.
Her misforstår du. Dette handler om behovet for å få leve- og bli akseptert som den en er. Akkurat de samme behovene som du har - vil jeg tro(?).

Nei, andres aksept er ikke bestemmende for min livskvalitet. Selvfølgelig er det ubehagelig å bli avvist - det kan gi psykiske skader, men om jeg skulle overlate til andre å bestemme min livskvalitet gir jeg bort min rett til å bestemme over den selv. Da gjør jeg meg selv maktesløs - hvilket er uansvarlig og bortkastet.

Den gir jeg ikke bort til noen. Jeg har ennu ikke truffet på en som er villig til å leve livet sitt for meg, ved å gi avkall på sitt eget selv til min fordel. Jeg forventer heller ikke at om jeg gikk ned på torvet å skrek ut: "Respekter meg, jeg trenger deres respekt alle sammen, ellers blir livet uutholdelig! Hvis dere ikke gjør det så blir jeg fortvilet og tar livet av meg - så det så!"

Attpåtil gå i tog med andre egodyrkere for å få den oppmerksomheten er for meg så fjernt fra virkeligheten at det ligger utenfor min samfunnsinteresse.

Jeg vet at narsissister har denne holdning, at andres liv er til for deres skyld. Ekstreme utgaver av narsissisme er en psykotisk lidelse. Disse har aldri blitt friske av andres respekt. Gi disse respekt blir som å tømme en menneskelig kvalitet inn i et sort hull, som de suger til seg til de som er i nærheten blir til vrak. Det er emosjonell vampyrisme. De blir aldri mette. Dessuten, får de ikke sin daglige dose med selvdyrking blir de aggressive og hevngjerrige.

2 liker  
Kommentar #172

Jeanette Solstad Remø

0 innlegg  23 kommentarer

Publisert over 4 år siden

"Vi trenger alle å respectare, å våge å «se på nytt» og å være villige til å lytte, lære, bringe inn nye perspektiver og gi hverandre ærlige tilbakemeldinger. Først da kan vi snakke om toleranse og sann respekt for alle mennesker – religiøse som sekulære, liberale som konservative".

Jeg hører (leser) hva du sier, men jeg opplever ikke at det vises i praksis. 

Det er LHBT-befolknngen som i alle år er blitt- og blir undertrykt av det etablerte (heteronormative) samfunnet. Særlig har "de rett-troende" konservative blant kristenfolket kjempet mot likeverd for alle. 

Etter at vi nå har oppnådd likestilling i det norske lovverket, opplever vi at  hetsen mot "de skeive" fortsetter. At det dermed kommer klare tilbakemeldinger (noen ganger ufine - dessverre), bør  ikke komme overraskende. 

Som medlem av Den norske kirken, opplever jeg heldigvis at preses Bygfuglien har vært tydelig og sagt at den norske kirken anerkjenner juridisk kjønn. 

Håpet er at også små konservative kirkesamfunn kan ta lærdom av dette, inkludere og repsektere de i menighetene som fremstår som ikke er helt A4, det være seg seksuell orientering eller kjønnsidentitet / kjønnsuttrykk. 

P.s. Jeg har sagt en gang tidligere at jeg var ferdig med diskusjonen for denne gang,  og nå har jeg tenkt å holde ord ;-)

1 liker  
Kommentar #173

Christian Jebsen

3 innlegg  473 kommentarer

Jeg har jobbet en del

Publisert over 4 år siden

i hotell og restaurantbransjen og der er de nesten i overtall.

Kommentar #174

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Christian Jebsen. Gå til den siterte teksten.
i hotell og restaurantbransjen og der er de nesten i overtall.

Og i social- og sundhedssektoren, som jeg har arbejdet i.

1 liker  
Kommentar #175

Håkon Jensen-Tveit

2 innlegg  15 kommentarer

Publisert over 4 år siden

For hvem er "Pride" et problem? Må alle være så veldig like?  "Pride" danner en flott kontrast til de nyanser av grått det er i mange kristne miljøer.  Den  kongelige norske kjernefamilien gjennomsyrer ellers omtrent alt.  Hvor mange ganger leser man ikke uttrykket "for hele familien."

Kommentar #176

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Håkon Jensen-Tveit. Gå til den siterte teksten.
Hvor mange ganger leser man ikke uttrykket "for hele familien."

Det er fordi familien er den vigtigste samfundsinstitution.

5 liker  
Kommentar #177

Håkon Jensen-Tveit

2 innlegg  15 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Mens Norges 800 000 voksne enslige uten barn skal totalt usynliggjøres. Skader denne "Pride" paraden noen? Den viser vel bare fram at ikke alle mennesker passer inn i  den kongelige norske kjernefamilie. Denne danner da åpenbart en gullstandard og er definisjonen på lykke.

Kommentar #178

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Det er en misforståelse i bl.a. Pride-miljøet at det handler om lykke.

Det handler om at opretholdelse af samfund og kultur kræver at de fleste går ind i den kongelige norske kernefamilie. Det er det bedste for alle også LGBTQ*-segmentet.

Jeg kan ikke se at nogen søges usynliggjort og jeg mener ikke der kan være noget forkert i at man ikke 'fejrer' dem udenfor kernefamilien.

Jeg forstår ikke og er nok uenig i at alt og alle bør 'fejres'.

Hvorfor dog det ?

3 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere