Verdidebatt

På tistlene er det også blomster, og tornene er dekket med roser.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Selv i en verden av kaos finner vi ikke bare sorg og elendighet. Selve naturen bringer budskap om håp og trøst.

Her nordpå gikk vi i år så og si på direkten fra vinter til sommer hvor vi igjen fikk oppleve at "nytt liv av daue gror". På hver knopp som åpnet seg og spiret fram kunne en lese at Gud er kjærlighet. Alle fuglene som kom sørfra og lot luften gjenlyde av glade sanger gav også litt mer enn et hint om det samme.

Også overfloden av blomster som spiret fram langs veien hadde ikke bare praktfulle farver. De fyller luften med utallige variasjoner av dufter til glede for oss mennesker.

Alt dette vitner om at Gud har omsorg for oss som en far, og at han ønsker å gjøre sine barn lykkelige.

Til tross for alle disse "beviser" har han som er fienden av alt godt, forblindet menneskenes sinn, slik at de kom til å betrakte Skaperen med engstelse og redsel. De kom til å tenke på ham som en streng og uforsonlig dommer barsk og fordringsfull overfor sine skyldnere.

Den religiøse framstillingen av Gud opp gjennom tidene gav det inntrykk at Skaperen ivrig speider etter menneskenes feil og mangler, så han kan sende straffedommer over dem.

Det var for å fjerne denne mørke skygge og vise en fallen verden Guds sanne vesen at Jesus også kom fra himmelen for å åpenbare Faderen. Samtidig er han som den andre Adam menneskets nye stamfar og livets tre for menneskeheten.

Jeg har brukt og bruker en del tid som pensjonist til å lete etter god oppmuntrende forkynnelse og undervisning på nettet som gir et sant bilde av Skaperen slik jeg så smått opp gjennom årene har fått se ham både i naturen og i Ordet. Heldigvis finnes det det en del som gjør nettopp det.

Her er et eksempel hvor en kan lete etter emner i arkivet og følge forkynnelsen fra uke til uke:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt