Verdidebatt

Islam - fredens religion eller en farlig ideologi?

Vi har - enten vi liker det eller ikke - fått islam iblant oss. Noen er likegyldige - andre aktivt modererende - noen jobber for at vi skal akseptere islam som en nær slektning og noen avviser dette og sier det en farlig ideologi - den største trussel for vår framtid.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Her i Europa er det et skille mellom øst og vest.  Vi i vest er alt fra aktivt inviterende og tilrettelegger for en implimentering av islam til mer "dette slipper vi ikke unna uansett", men med forsøk på å dempe pågangen ved aktiv grensevokting.

Nasjonene i øst er klar på at de ikke ønsker islam iblant dem.  Slovakia ønsker ikke islam inn i nasjonen.  De er ikke villige til å følge EU direktiv og vil ha oversikt - om mulig.  Pr. idag er det registrert ca. 2000 medlemmer av islam.  Slovakia har vedtatt en lov som sier at en religion må ha minst 50000 medlemmer for å kvalifisere for statssubsidier.  Slovakia har 5,4 mill innbygger og 62% anses som katolikker.

Den tidligere shariaprofessor Sam Solomon sier at islam er 80% politikk som reiser under bekvemmelighetsflagg som religion.  Han kan koranen utenat.  Islam har 1400 års presendens for å kalle seg en religion. men en kan godt diskutere om ikke den er mindre religon enn Scientology som ikke er noen godkjent religion.

Islam er et sosio-politisk system - det er sosio-religiøst - det er sosio-økonomisk - det er sosio-kunnskap og utdanning - det er sosio-lov og justis - det er sosio-militært ikledd en kappe av religiøs terminologi.

Dette ideologiske samfunnssystem ble påtvunget mennesker ved sverdet.  Islam betyr fred - og fred kan det bli hvis en aviser seg alt sitt eget og underkaster seg dette samfunnssystemet.  Etter hvert som demografi tilsier det eller dumsnillheten til vertsland tilsier det, så vil sharia bli implimentert og islamisering utbre seg.

Mennesket - muslimen - er overlatt til seg selv.  Denne har ingen kraftkilde eller åndsrelasjon.  Det er religiøse plikter alene som kan bidra til et menneskets eventuell forandringer.  Her er det ingen kristen Gud som vil søke etter den fortapte.  Her er det ingen Hellig Ånd som er din medvandrer gjennom livet.  Vi som tror på den kristne Gud har fått troen i gave - noen tar imot - andre ikke.  Den er ikke overlatt til deg.  Vi var før under forbannelsen - nå - i dette liv er vi ikledd Hellig Ånd og kraft.  Vi har vår identitet i Kristus i en aktivisert relasjon.

Muslimen er som oss - har sine feil og mangler - sine opp og nedturer - det er ikke denne som er trusselen - det er idologien i islam.

Legger inn en snutt med denne tidligere sharia professor der han tar for seg de islamske doktriner og vurderer de opp imot kristne.

https://www.youtube.com/watch?v=6O2IUwu22CE

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt