Verdidebatt

ÅNDELIG INTELLEKTUALISME

Når jeg først ikke var skole-flink - fikk jeg oppleve Guds visdom - som overgår alt. Altså Guds visdom overgår alt - men jeg fikk iallefall oppleve en del av den

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi som ikke ble utstyrt med et boklig og faglig intellekt - må jo takk for Guds visdom - i våre liv - som gir oss en ekstra dimensjon for å forstå mennesket - livet og verden på en ny og bedre måte.

Jeg tenker over hvor mange virkelig intelligente mennesker det er på jorden som jeg takker Jesus for - fordi de har utviklet mange gode ting på alle områder til beste for oss andre - som ikke ble utstyrt med slik viten.

Så all ære til dere - eller skal vi si ALL ÆRE til Gud. Den som ikke tror på en guddom men som er høyst intellektuell har jo fått en gave i livet - som ikke alle er forunt.

Det er derfor veldig interessant å lese om slike intellektuelle som I TILLEGG har fått en åndelig dimensjon til sitt intellekt - som f eks Albert Schweizer. Han hadde alt det en ung mann kunne ønske seg. Ble både lege og teolog og var en eminent konsert-mester og omga seg mest med rike - kongelige og andre eminenser - og hadde utgangspunkt for et godt liv.

MEN denne hr Schweitzer skulle få en visjon fra Gud - som var helt spesiell - og forandret ham totalt - les selv om han.

Iallefall arbeidet han mesteparten av sitt inne i svarteste Afrika - i Lambarene - som lege og misjonær. Han fikk innredet et hønse-hus til operasjonssal - og innfødte kom fra alle kanter for å bli helbredet og frisk av denne legen.

Under den annen verdenskrig ble han funnet av nazistene som trodde han var en rømt nazist. Han ble fengslet - men ble jo sluppet ut etter en viss tid - da de fikk høre at han var lege der inne i dette dypeste av Afrika. Han reiste ned igjen etter en tid og fortsatte der sitt liv og virke i høy alder.

Han kom til Oslo for å hente Nobel-prisen for fred og folk jublet med tente fakler foran Grand Hotell.

FOR ET LIV.

Jeg tror at Gud har en plan for oss ALLE - vi må bare ha et ydmykt hjerte og være mer forundret og ydmyke til livet - enn å sette oss selv i første rekke. Som Jesus sier: Gi Gud æren først og Han vil gi deg alt godt i tillegg.

Tenk litt dypere over livet - og husk at i Guds øyne- er du en juvel - la deg selv være et smykke i livet - for Gud. For da vil du også oppnå andres gunst - en skinnende juvel...Gud velsigne deg i Jesu navn

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt