Verdidebatt

LO`s urovekkende Israel boikott.

Et stort flertall på LO-kongressen har vedtatt at Norge skal jobbe for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

LO`s viktige og langvarige kamp for vanlige folks rettigheter i arbeidslivet og i samfunnet for øvrig, er kronet med mange viktige seire.

Fagbevegelsen representerer derfor en viktig samfunnsregulator både for enkeltmennesker og for samfunnet som helhet.Samtidig er det fraksjoner i LO, og Arbeiderpartiet, som jevnt og trutt de siste årene har ivret for boikott av Israel.

Hittil har fornuften seiret, og disse har ikke fått gjennomslag for boikott-truslene mot midt - østens eneste reelle demokrati.

Frem til nå.

Jeg er veldig glad LO nå går inn for boikott. Det er en naturlig videreutvikling av standpunktene og solidariteten vi har hatt med Palestina i mange år, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT-forbundet, som sto bak forslaget, til VG-Nett.

Med 193 mot 117 stemmer gikk kongressen inn for at Norge skal jobbe for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel.

Tilnærmingen som har vært Norges offisielle i en rekke av verdens konflikter, og som har vært benyttet med stort hell, nemlig oppfordringen til dialog og forsoning, finner ikke lenger gjenklang hos de fagorganiserte i LO.

Nå har de valgt å ta opp kampen mot midt-østens eneste sanne demokrati, til fordel for en terroriserende palestinsk ledelse som attpåtil belønner fengslede palestinske terrorister med norske bistandsmidler.

De roper bare boikott, boikott.

Regjeringspartiet Frp`s nylige vedtak om å forby den flere årtusen lange tradisjonen med rituell omskjæring av guttebarn kan ramme jødisk kultur og tradisjon hardt.

LO`s historiske og tette bånd til Arbeiderpartiet, inklusive det faktum at sterke grupperinger i Arbeiderpartiet også ønsker boikott av Israel, medfører at om vi får regjeringskifte til høsten kan resultatet meget vel også være flertall for FRP`s antijødiske forslag.

Og, et Arbeidertparti med regjeringsmakt som kan komme til å velge full kulturell, økonomisk og akademisk boikott av Israel og det jødiske folk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt