Verdidebatt

Nevøen til Benny Hinn avslører grådighetskulturen i trosbevegelsen!

"Med et evangelium sentrert om hva Jesus Kristus kan legge til din bank konto, infiserer fremgangsforkynnere sinnet til desperate mennesker, og tjener mer penger enn noensinne. Resultatene? Millioner av mennesker har feil tanker om kristendommen og penger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette sier han blant annet på sin egen blogg

Costi Hinn har vokst opp med rikdom og velstand, han beskriver Hinn familien som en sammensveiset familie hvor han kjenner onkelen Benny Hinn godt.

Han forteller her i dette radio intervjuet (litt nede på siden)at onkelen alltid har behandlet ham veldig pent, og at dette kun handler om den skitne vranglæren innen trosbevegelses teoligen (fremgangsteologi/ herlighets forkynnelse/"naim it -and claim it):

Jeg synes det er grunn til å stoppe opp å lytte ekstra nøye etter når en mann i 30 årene, som har vokst opp midt inne i Benny Hinns gullkantede forkynnelse begynner å advare i mot at det hele er et eneste stort juks og bedrag.

En som selv har reist sammen med sin onkel i hans privatfly jorden rundt... en som har sittet i hans dyre biler og selv har levd i luksus og overflod... når en som han begynner å advare oss, da bør vi lytte!

Det virker som Costi Hinn har fått spesiell åpenbaring på hva bibelen sier om GRÅDIGHET, han geleider oss til Lukas evangeliet kap 12:

15Han sa til dem: Se til å ta dere i vare for all havesyke! For ingen har sitt liv av sin eiendom, selv om han har overflod. 1Tim 6:7-10.

16Han fortalte dem så en lignelse og sa: En rik mann fikk stor avling av jorden sin.

17Da tenkte han ved seg selv: Hva skal jeg gjøre? Jeg har jo ikke rom nok til å samle avlingen min i.

18Og han sa: Dette vil jeg gjøre: Jeg vil rive ned låvebygningene mine og bygge større. Der vil jeg samle hele min avling og mitt gods.

19Så vil jeg si til min sjel: Sjel! du har mye godt liggende for mange år. Slå deg til ro - et, drikk, vær glad! Fork 8:15. 11:9. 20

Men Gud sa til ham: Du dåre! I denne natt kreves din sjel av deg. Hvem skal så ha det du har samlet? Job 27:8. Sal 39:7. Jer 17:11. 21

Slik er det med den som samler seg skatter og ikke er rik i Gud.

Det typiske med trosbevegelsen (da mener jeg alle menigheter basert på Kenneth Hagins/Kenyons metafysiske New thought vranglære som de  lært av Phineas Quimby .)Les mer om det her:

Trosbevegelse lærernes livsstil er klart identifisert med overflod, luksus, rikdom og en forsikring om at alt dette kan være hans etterfølgere også - hvis de bare følger visse prinsipper.

De gjør folk grådig og kyniske når det gjelder å skaffe seg penger på bekostning av andre.

Dette forteller tidligere trosbevegelses forkynner (ordinert av selveste Kenneth Hagin) John Edwarts så klart om her :

Jeg har selv vært medlem av Levende ord i 10 år og kjenner derfor godt til denne læren.

Jeg har i en tid som enslig forsørger med to unger vært med på å pumpe penger inn til forkynnere som altså gjorde seg rik på (blant annet) min bekostning, de reiste rundt i verden på første klasse og bodde i store flotte hus.

Den tiden jobbet og slet jeg som hjelpepleier og passet nøye på å betale inn tiende,kollekt og gaver som de stadig forlangte.

For å kunne gjøre dette måtte jeg alltid unnlate å kjøpe ting som jeg og ungene behøvde,fordi midlene var begrenset (sånn er det ofte når man er enslig forsørger, der er som den lite populære tittelen sier fordi: familien da har en inntekt i stedet for to).

Mange andre har også blitt utnyttet på akkurat samme måte, predikantene ble rikere og rikere og vi andre levde sparsommelig.

Det de da stod og  forkynte, stolt og frimodig, i fra talerstolene var at de ble rike fordi de hadde så stor TRO.

Men sannheten var at de ble rike fordi enslige forsørgere som meg (og andre snille, naive mennesker)hadde alt for stor trofasthet i mot hyklere som dem.
Det er ikke bare grådigheten Costi Hinn tar i tu med, han har også sett at det er et stort hykleri, juks og bedrag ute å går når det kommer til alle påståtte helbredelser.

Dette har han sett på nært hold, alvorlig syke mennesker som kommer til møtene ,både voksne og barn som overhodet ikke blir helbredet.

Alikevel promoteres det som om store mirakler er på gang- og han har vært vitne til hjerteskjærende scener flere ganger.

Jeg skjønner godt at Costi Hinn har tatt fullstendig avstand i fra det som onkelen driver med, han er i dag selverklært Kalvinist.

Nå er ikke jeg enig i Kalvinismen, jeg kunne aldri blitt Kalvinist. Men jeg forstår at denne trosretningen er spirende i Amerika nå på grunn av alle disse hyklerske trosforkynnerne som opererer der.

Han som intervjuer Costi Hinn på radioprogrammet over er heller ikke Kalvinist, men sier vi bør gi akt når en som er opplært av Benny Hinn- og til og med er nevøen hans advarer i mot et slikt bedrag.

Jeg håper virkelig folk begynner å tenke seg om, det har vært en grådighets kultur i ALLE trosmenighetene i Norge og Sverige.


Nå kommer John Arnott og Bill Johnson samt Todd White snart til Norge med den samme teologien, og det er ikke bare grådigheten som er vranglæren her. Det er mye mer enn det, disse menneskene forkynner en annen Jesus slik som David Wilkerson sier det her i denne filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=TPdTxSNcC5Y&feature=youtu.be


Costi Hinn advarer også i mot Bill Johnson med Bethel Church ,Hillsong og Todd White .
Han kjenner til dem fordi Benny Hinn har koblet med Bethel Church, og han har for eksempel en ung slekting som har gitt opp utdannelse for å dra til Bethel Church og bli "profetinne".

Han beskriver det de har som et annet evangelium med demoniske manifestasjoner, pluss den samme typiske grådigheten som vi kjenner så godt til fra trosbevegelsen.

Her kan du lese hva Justin Peters sier om Costi Hinns omvendelse:

/
Og her finner du radio program med samtaler mellom Justin Peters og Costi Hinn:

Benny Hinn er jo viden kjent for sine forbannelser over alle som kritiserer ham, og dette tar nevøen Costi Hinn også et kraftig oppgjør med. Les om det her:

Og her kan du høre David Wilkerson også fortelle sannheten om Benny Hinns meget skremmende forbannelser over mennesker:

Nå er det ikke bare Benny Hinn som holder seg til denne demoniske doktrinen, og enda våger seg til å forbanne andre mennesker, dette er en vanlig lære blant "trosbevegelses" forkynnere (prosperity preachers).

Jeg lurer på hvor mye folk må få inn med teskje før de våkner opp? Jeg skal ikke dømme noen, for jeg har jo selv vært treg til å forstå.

Men nå når jeg skriver trenger jeg nesten ikke søke opp i noe materiale, fordi dette er noe jeg har hørt om så mange ganger i alle de 10 årene jeg var med i trosbevegelsen. Jeg vet derfor at denne kritikken mot Benny Hinn og trosbevegelsen er riktig,dette er ikke noe Costi Hinn har funnet på.Slik er det.

Vi fikk klar beskjed om å ikke kritisere "Guds salvede" fordi da kunne vi bli rammet av ulykker, dette strider helt i mot Guds ord.

Trenger du å overbevises om at det er lov å granske Benny Hinns prekener(eller andre trosforkynnere) er  det bare å lese Apostlenes gjerninger kap. 17:11.

Der kan du lese om folket i Berøa som hver dag sjekket Guds ord for å se om det som ble forkynt stemte med ORDET.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt