Verdidebatt

Men Gud.....

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I samme øyeblikk som et menneske kommer til tro på syndenes forlatelse som Gud rekker oss i evangeliet om Jesus Kristus, blir det gjennom denne troen rettferdiggjort for Gud.

Men Skriften nøyer seg ikke med å si at vi rettferdiggjøres ved tro. Fordi den guddommelige rettferdiggjørelsen står i skarp motsetning til menneskenes oppfatning om gjerningenes betydning, legger Skriften vinn på å innskjerpe at ved rettferdiggjørelsen er gjerningene totalt utelukket.

Gal 2,16: "Men da vi innså at mennesket ikke blir rettferdiggjort av lovgjerninger, men ved tro på Kristus Jesus, da trodde også vi på Kristus Jesus, for å bli rettferdiggjort ved tro på Kristus og ikke av lovgjerninger. For ikke noe menneske blir rettferdiggjort av lovgjerninger." (Gal 3:11. - Apg 13:38. - Rom 3:20,28. 9:30.)

Enhver form for menneskelige gjerninger er utelukket. Det gjelder:

A: Enhver form for utvortes gode gjerninger, som menneskene utretter uten og før de kommer til troen. (Luk 18:9-14.)

B: Alle åndelige gode gjerninger som strømmer ut av troen, så som Abrahams gjerninger i tro. Rom 4:2-3: " Dersom Abraham ble rettferdiggjort på grunn av gjerninger, da har han jo noe å rose seg av. Men det har han ikke. For hva sier Skriften: Abraham trodde Gud, og det ble tilregnet han som rettferdighet." (Gal 3:6. - Jak 2:23.)

Skriften viser oss også grunnen til at Gud valgte troen alene uten gjerninger, som grunnlag for rettferdiggjørelsen. Nemlig:

A: For at menneskene skal kunne være sikre på syndenes forlatelse og evig liv. Rom 4:16. " Derfor fikk han løftet ved tro, for at det kunne være av nåde, slik at løftet kunne stå fast for hele ætten, ikke bare for dem som har loven, men også for dem som har Abrahams tro. Han er jo far til oss alle. (Luk 19:9. - Gal 3:7.)

B: For at menneskene med sin lovprising ikke skulle opphøye noe i mennesket selv, men bare Guds helt uforskyldte nåde i Kristus.

(Ef 2:9, 1:6-7, 1Kor 1:29-31.)

( Perler fra Pieper-Myllers "Kristen dogmatikk" svensk utgave )

Ser en nøye etter er det sannelig åndelige perler her vel egnet til å gi frelsesvisshet på Skriftens grunn, som fremkaller takksigelse i en tid da verden er i ferd med tilsynelatende å gå "av hengslene". Nuvel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt