Sigmund Voll Ådnøy

Skribent og Visjon Norge-kritikar
142

På tide å svare, pinseledere?

Debattkultur, hva er det?

Publisert: 18. feb 2017

Ø. Kleiveland og jeg har ulikt syn på mye, men én ting ser vi likt på: Når vi kommuniserer noe til pinseleder og offentlig person Sigmund Kristoffersen, bør Kristoffersen kommunisere tilbake.

Kleiveland forteller i sitt innlegg (Verdidebatt, lørdag) om da han kontaktet Pinsebevegelsens lederråd for tre år siden. Han ønsket å få en samtale med dem. «Det lar seg ikke gjøre», var svaret han fikk.

Jeg skal ikke legge meg for mye opp i hva pinselederne gjør og ikke gjør. Like fullt kan jeg konstatere at det er flere enn jeg som sliter med å få dem i tale.

Det er mye godt å si om Pinsebevegelsen og mange av lederne der. Jeg savner imidlertid en viss dannelse og debattkultur i møte med spørsmål eller kritisk refleksjon fra andre enn bekjentskapskretsen og andre ledere.

I fjor sommer hadde Marianne Johansen (Drammen) og jeg et innlegg på trykk i Vårt Land der det sto «om rydding og rot i Pinsebevegelsen». Der satte vi blant annet spørsmålstegn ved vurderingsevnen til noen (Kristoffersen) som mente at Guillermo Maldonado «har en tjenestegave». Var det urimelig å vente seg et svar fra lederrådet, eventuelt fra andre i betrodde stillinger innen Pinsebevegelsen?

Denne uken skrev jeg igjen om og til Sigmund Kristoffersen og pinseledelsen. Jeg utfordret: Er det ikke bedre å ta avstand fra herlighetsteologien enn å omfavne den? Jeg er klar over at Kristoffersen kan ha mye å gjøre og at han eller andre trenger tid til å skrive et skikkelig svar. Imidlertid har jeg ikke fått beskjed om at det kommer til å komme noe svar noen gang. Dét burde det være kjapt å si ifra om.

Jeg krever ikke enighet eller å få trumfet noe igjennom. Det jeg etterlyser, er at mennesker jeg henvender meg til, svarer meg. Jeg forventer et minimum av respekt.

Også overfor andre som har møtt en mur av taushet.

Er pinselederne klar til å ta steget videre - fra beklagelser overfor «brente barn» til besvarelser av mine og andres spørsmål?

(URL, Kleivelands innlegg lørdag: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11676785-ut-med-bjelken-sa-kan-du-hjelpe-med-flisen)

5 liker  
Kommentar #1

Sigmund Voll Ådnøy

142 innlegg  1622 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Innlegget fra Marianne Johansen og meg: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11655255 

Innlegget mitt tidligere denne uken: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11676539-nar-pinsesjefen-og-trosbevegeren-gir-hverandre-aere 

For øvrig en liten rettelse: I andre avsnitt av hovedinnlegget her skriver jeg at Kleiveland ba om samtale med Pinsebevegelsens lederråd. Det riktige er «med refleksjonsgruppen». Beklager manglende presisjon her.

Kommentar #2

Sigmund Voll Ådnøy

142 innlegg  1622 kommentarer

Fredag ...

Publisert over 4 år siden

Så var det dette avsnitt nr. 2 igjen, da ... «(Verdidebatt, fredag)», skal det stå ;)

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere