Verdidebatt

Aksjonen bør utsettes

Undertegnede sa for en tid siden seg villige til å gå inn i hovedkomiteen for en planlagt møteaksjon med Franklin Graham i november i år.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hovedkomité er i denne sammenheng ikke den utøvende arbeidsgruppe for ­arrangementet, men en gruppe personer­ som har sagt ja til å gi arrangementet sin støtte.

Støtte til Trump

Etter valget av ­Donald Trump til president, har Franklin Graham kommet i fokus, både som en av for­bederne ved innsettelsen av presidenten og gjennom uttalelser som tolkes som både politisk og kristent begrunnet­ støtte­ til presidenten. At det i denne situasjonen­ også settes fokus på at den samme Franklin Graham er hovedtaler på en felleskirkelig evangelisk aksjon i Norge, er ikke til å undres over.

I veien

Vi avstår i denne omgang fra å gå kritisk inn på Grahams uttalelser. Men det er vår oppfatning at den oppmerksomhet som nå rettes mot ham vil stå i veien for det fokus en vil trenge for å lykkes med den planlagte aksjonen. Vårt råd er derfor at aksjonen utsettes, og at initiativtagerne tar tilstrekkelig tid til å vurdere hvordan en best kan realisere det gode formålet: Å møte vår tids medmennesker med en aktuell og relevant forkynnelse av Jesus Kristus.

Nye anledninger

Ut fra denne vurderingen finner vi det riktig å ikke delta ­videre i aksjonens hovedstyre. Men vi er åpne for å delta når det byr seg nye ­anledninger til å samarbeide om å nå videre ut med evangeliet.

Skrevet av Arnfinn Løyning og Svein Granerud, tidl. medlemmer av hovedkomiteen for ­møteaksjon med Franklin Graham

FØRST PUBLISERT I  VÅRT LAND, 14.02.2017

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt