Verdidebatt

Den nye politireformen er en bløff.

Nærpolitireformen er i virkeligheten en fjernpolitireform og vil ikke føre til mer effektiv kriminalitetsbekjempelse.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den nye nærpolitireformen vil snart bli virkeligheten for landets innbyggere etter at Stortinget har vedtatt denne ulykksalige reformen for både politi og landets innbyggere.
Nærpolitireformen er i virkeligheten en fjernpolitireform og vil ikke føre til mer effektiv kriminalitetsbekjempelse. Når regjeringen sier at vi får et "mer tilgjengelig og tilstedeværende politi» er dette tullprat uten rot i virkeligheten. Det er mildt sagt utrolig godt gjort at de fleste Stortingspolitikere har slukt politidirektøren sine argumenter rått med hederlig unntak av Senterpartiet.

.Resultatet av mindre tilstedeværelse av politiet er at vaktselskapene de siste årene i økende grad har overtatt leveransen av trygget og sikkerhet i det offentlige rom.Dette igjen betyr at de som har råd til å kjøpe seg trygghet gjør det. Trygghet skal ikke bare være for de som har penger å betale med, men for alle.

Forskere ved Universitetet i Bergen har spurt 15.000 ansatte i politiet hva de syns om den nye politireformen. Av de 5786 politifolkene som svarte på undersøkelsen er det bare 13 prosent som mener at politireformen vil føre til et mer synlig og tilgjengelig politi, og kun 19 prosent tror reformen vil føre til mer effektiv kriminalitetsbekjempelse, ifølge NRK.

Dette igjen viser at de som har skoene på faktisk fortsatt vet hvor skoen trykker mest.

Å legge ned enn stor del av landets lensmannskontor og erstatte dette med rullende "kontorer" blir ikke relevant i forhold til et land med store avstander. Nærheten og kontakten med "Norges største sosialkontor" vil kun dreie seg om at politiet kommer ved lovbrudd av en slik kaliber at politiet faktisk kommer noe som er sjelden i dag.

Politiets viktigste oppgave er å forebygge straffbare handlinger og ikke kun være et handlingspoliti som kommer når omstendighetene krever det. Med denne reformen vil nok ikke egen trygghet og sikkerhet bli bedre i fremtidens Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt