Erling Grape

57

Sertifiserte grytekluter

Jeg er blitt gjort kjent med et nytt EU-direktiv,

Publisert: 23. jan 2017

EU-forordning 2016/45 er på gang. Denne forordningen skal visstnok være endelig og blir ikke sendt ut på høring og blir gjort gjeldende fra 2018. Denne gangen handler ikke direktivet om korrekt krumming på bananene eller agurkens form. I stedet handler det om grytekluter.

I følge EU må "personlig verneutstyr" sertifiseres og det er jo vel og bra. Slik også med grytekluter. For at de skal kunne vise at gryteklutene oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav, så skal de sertifiseres. De skal påføres teknisk dokumentasjon som typenummer, partinummer og serienummer. Bruksanvisning på alle språkene i EU skal også medfølge

Grunnen til at forordningen ikke sendes ut til høring, skal visstnok være ønsket om å spare betydelige beløp.

Dersom noen mot formodning skulle sitte på et større lager av gamle grytekluter, så kjenner jeg ikke til om direktivet har tilbakevirkende kraft. Det jeg vet er at grytekluter kun ment til dekorativ bruk, er unntatt fra forordningen.

 

PS!

Jeg har ikke sjekket sannhetsinnholdet i denne historien og har heller ikke tenkt å gjøre det, dette i henhold til det gamle journalistiske uttrykket: "Never check a good story"!

8 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere