Verdidebatt

Humanistene overtar?

Humanistene har stjålet en del begreper fra kristendommen og misbruker dem. Det har jeg lyst til å si noen ord om.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjærligheten er kanskje det ordet som er mest misbrukt. Det blir blant humanister forstått som en betingelsesløs tilgivelse uten forstand. De kaller det for solidaritet. Det er så langt fra kjærlighet du kan komme. Foreldre som er glad i sine barn, setter grenser. Solidariteten gjør ikke det.

Medfølelse. Humanismen kaller seg universell og da skal man vise medfølelse for alle i verden. Det fungerer ikke. Kristendommen dreier seg om de mennesker du møter og som Gud sender deg. Da fungerer det, fordi da kan du gjøre noe med det.

Sex. I kristendommen er det noe som fungerer innenfor ekteskapet. Innenfor humanismen er det en tosidig egoistisk handling. Da forsvinner meningen.

Tro. Innenfor kristendommen er det en gave med en enorm kraft. Innenfor humanismen er det noe du lager deg selv, og kan virke litt av og til.

Likhet. Innenfor kristendommen betyr det at vi er alle like mye verdt overfor Gud. Innenfor humanismen betyr det at vi alle er like overfor mennesker. Det er vi ikke, og vi ser hvordan det fører galt avsted.

Ånd. Innenfor kristendommen er dette noe som er en fundamental del i menneskers liv. Innenfor humanismen er det kun overtro og de går glipp av en vesentlig dimensjon i menneskers liv.

------------

Jeg ser at humanismen er en dårlig piratkopi av kristendommen. De har stjålet en del bra prinsipper, men det vesentlige har de mistet. Det er Gud.

Det blir som å spille sjakk uten konge, det blir meningsløst!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt