Knut Rasmussen

78

På nyåret vil vi få et kraftig svar fra Israel.

FN vil miste mye økonomisk støtte og vil få liten betydning i framtiden.FN domineres av udemokratiske stater.

Publisert: 28. des 2016

Anklager USA

– Det som er opprørende er at USA sto bak at de rottet seg sammen.

Jeg synes det er en trist dag, et skammens kapittel, sier Israels ambassadør til USA, Ron Dermer, it et intervju med CNN.

Genesis 12,3

Og Herren sa til Abram: Dra bort fra ditt land og fra din slekt og fra din fars hus til det land som jeg vil vise dig!  2 Og jeg vil gjøre dig til et stort folk; jeg vil velsigne dig og gjøre ditt navn stort, og du skal bli en velsignelse!  3 Og jeg vil velsigne dem som velsigner dig, og den som forbanner dig, vil jeg forbanne; og i dig skal alle jordens slekter velsignes.

Dette skriftordet vil få en realitet på nyåret.

Er det dette verdensamfunnet vil, flytte 700 000 jøder fra Vestbanken til Israel? Som svar så må jo tilsvarende tall muslimer flytte fra Israel til Vestbanken.

Jøder drives ut av Europa på grunn av jødehatet. Det eneste sted de kan reise til er Israel og de  må  få plass i nybyggerområder.

For det skal være jødefritt i nabostatene til Israel hvor apartheid råder, der er det bare plass til muslimer.

Paradoks: Hvor kommer jødene egentlig fra. Jo Judea som ligger på vestbanken.

Vi får et kraftig svar fra Israel.

Israel vil annektere alle områder som er erobret. Dette er vanlig i all historie, seierherren gir ikke fra seg områder uten forhandlinger. Nok er nok, det har vært stillstand i forhandlinger i årevis.

USA vil flytte ambasaden til Jerusalem og mange vil følge etter. 

Vi går inn i en ny æra med et Stor-Israel.  Israel må ha rett tl å forsvare sitt  land, mens krigen raser i nabostatene og mange områder ligger i ruiner.

 

3 liker  
Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Ingen propagandamaskin kunne skrevet et bedre innlegg enn dette. Men er propagandaen oppriktig?

Netanyahu fikk et lite takk for sist for åtte års trakassering av Obama ved at USA ikke la ned veto i den nevnte avstemmingen i Sikkerhetsrådet. Det er lov å si og mene at hvis Netanyahu ser seg som en likemann med Obama hadde han forstått denne smekken på lanken på en litt lempeligere måte. Det er tross alt ikke lenge å vente før Trump kommer inn i embedet og han har som kjent planlagt helt andre ting for Israel enn Obama. Om Trump klarer å gjennomføre er enda uvisst. 

Derimot var det direkte morsomt å følge ambassadørenes kanossagang i julen. Som skolegutter i kortbukser måtte de stille opp hos statsministeren, utenfor kontortiden til og med, for å få "ris" for sin avvikende stemmegivning iht israelske ønsker. Israel verdsetter åpenbart ikke noen frihetsgrader i internasjonal politikk. Stakkars Senegal... der frykter de nå for et bistandsprosjekt som Israel driver. Er det Guds vilje at Senegal skal miste støtten her? 

Det blir veldig vanskelig når man blander Gud inn i resolusjoner fra Sikkerhetsrådet ved å sette en bokstavtro GT-tekst opp som relieff. Jeg tror Rasmussen skal forsøke å tenke på hvordan hans ord kan operasjonaliseres uten at det forvoldes ytterligere skade på forholdene i Midt-Østen. Da har han antagelig en oppgave som vil strekke seg gjennom hele nyttårshelgen. 

Kommentar #2

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Israel verdsetter åpenbart ikke noen frihetsgrader i internasjonal politikk.

Israel har ikke mange slike grader, de har ikke råd til å  tape en krig.

Israel reagerer på FN sin resolusjon.

MainAll NewsInside Israel YESHA Council Envoy: Kerry is a liar, he's not saying the truth

YESHA Council Envoy: Kerry is a liar, he's not saying the truth

Efrat mayor says Kerry is looking to make headlines, needs to stop fantasizing about Israel's nightmares.

Contact Editor Eliran Aharon, 28/12/16 10:29

Prior to US Secretary of State John Kerry's speech, which is expected to be one attacking Israel, YESHA Council Chief Foreign Envoy and Efrat Mayor Oded Revivi said Kerry was not a person who could be relied on.

Mange tror  at Israel er avhengig av USA. Det var kanskje slik før , men nå er verden avhengig av Israel. Det første Trump  gjorde var å ha møte med sikkerhetsfolk fra Israel.  Israel er ekspert på å håndtere terror og mange land etterspør denne kunnskap.

Så trussel om europeisk boikott vil ikke ha noe innvirkning på politikken til Israel.

Det er en skandale at to byer i Norge  har erklært boikott av israelske  varer. Det er en skandale at ikke norske myndigheter har undersøkt lovligheten av en slik utenrikspolitikk.

6 liker  
Kommentar #3

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

USA med Trump vil bli en mektig alliert med Israel.

Publisert over 4 år siden

Trump skriver.

Vi kan ikke fortsette å la Israel bli behandlet med total forakt og mangel på respekt. De pleide å ha en fantastisk venn i USA, men ikke nå lenger, skriver den påtroppende presidenten, før han fortsetter:

– Begynnelsen på slutten var den horrible Iran-avtalen og nå dette. Hold dere sterke, Israel. 20. januar nærmer seg, skriver Trump.

Kerry holder tale nå kl 1700 om sin versjon for fred i MØ.


3 liker  
Kommentar #4

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Mange tror  at Israel er avhengig av USA. Det var kanskje slik før , men nå er verden avhengig av Israel.

Her er du feilinformert, eller ikke informert i det hele tatt. USA gir rekordmange milliarder over de neste årene i militær støtte til Israel. Israel jamret over at det ble for lite. Det ville man neppe gjort om USA var avhengige av dem. Om man vil kan man si at USA holder liv i konflikten fremfor å tvinge Israel til realistisk tilnærming til omverden. 

En morsom sak ifb med helgens avstemming i Sikkerhetsrådet. I kjølvannet sender Israel ut varsel til sine venner om å holde seg unna de landene som stemte mot Israel. Jeg nevnte Senegal i min forrige kommentar. Angola er i samme situasjon. Men det morsomme er at Israel altså oppfordrer til en aksjon av samme type som fjorårets kampanje mot Israel. Ingen av kampanjene vil bli spess vellykket, men det er rart at Israel vil senke seg ned på det nivået deres fiender befinner seg på, igjen. 

Dette tror jeg ikke er Guds vilje med Det Hellige Land. 

Kommentar #5

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Vi går inn i en ny æra med et Stor-Israel.  Israel må ha rett tl å forsvare sitt  land, mens krigen raser i nabostatene og mange områder ligger i ruiner.

At Israel må ha rett til å forsvare sitt land bør være ukontroversielt - selv om vi må erkjenne at mange i verden ikke vil tilkjenne dem denne retten. Jeg tror dog at de aller fleste i Vesten som er kritiske til deler av staten Israels politikk står helt og fullt bak akkurat denne biten: retten til selvforsvar.

Så er jeg mer spent på hva du egentlig legger i påstanden øverst i sitatet. Hva ligger i "Stor-Israel" for deg? Og hva slags omkostninger stipulerer du for å oppnå dette?

1 liker  
Kommentar #6

Roald Øye

410 innlegg  2311 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Magnus Husøy. Gå til den siterte teksten.
Så er jeg mer spent på hva du egentlig legger i påstanden øverst i sitatet. Hva ligger i "Stor-Israel" for deg? Og hva slags omkostninger stipulerer du for å oppnå dette?

Jeg stusset også over påstanden du siterer, Magnus Husøy. "Stor Israel" har vært problematisk å forstå for meg  som historiker og kristen, inntil jeg leste forkynneren Aril Edvardsens bok "Ørkenfolkene bøyer kne".  Han er ingen historiker, men en desto mer bibelsprengt kristen. Han mente  araberne og jødene som etterkommere av Abraham hadde blitt lovet hver sine biter av Midtøsten. Ismael og de andre uekte barna hans hadde arvet "the lion's share" , mens hans eneste ekte barn, Isak, og hans etterkommere gjennom Jakob skulle arve Kanaans land. Araberne er dessverre ikke enig i denne delingen og vil ha alt. Det kommer de jo aldri til å få, men fortell den de!.    

Kommentar #7

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Så er jeg mer spent på hva du egentlig legger i påstanden øverst i sitatet. Hva ligger i "Stor-Israel" for deg?

Det lovende land.

Israels land (hebraisk: אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, Eretz Yisrael, også Det lovede land og Stor-Israel) er et landområde som hevdes å ha blitt gitt israelittene. Begrepet stammer fra Oldtiden og har sitt utgangspunkt fra enkelte steder i Det gamle testamentet. Begrepet nevnes imidlertid ikke i Det nye testamentet.[1] Det hersker en viss usikkerhet om hvorvidt begrepet skal forståes utelukkende som et geografisk område.Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere