Verdidebatt

Kulturfilosofen Heidi Nordby Lunde

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) har forsiktig ytret seg om verdier og får svar fra en dypttenkende partifelle på Stortinget, Heidi Nordby Lunde, i følge Dagbladet:

«Jeg er ikke anti-norsk, flau (selv om det her gjør at jeg begynner å bli) over egen kultur, nasjonalitet, tradisjoner eller hva pokker dere gnåler om - bare fordi jeg faktisk foretrekker noe annet enn hva DERE trekker frem som norsk. Og så er det andre ting jeg faktisk foretrekker, men ikke trenger å gni i trynet på andre at jeg foretrekker FORDI det er norsk. Jesus fucking christ. Jeg trodde jeg tilhørte en politisk retning som satte individet i sentrum, ikke et kvikklunsjspisende salmesyngende bunadskledd individ som stort sett kun går i kirken på julaften men vil at skolen skal tyne andres barn dit for at deres barn skal ha noen å gå med i sentrum. Mulig jeg har misforstått. Jeg banner i hvert fall i henhold til kristendommen - faen i helvete pokker ta dere sammen. Sånn. Kristen kulturarv, right there!»

Det må være stor spennvidde i Høyre – alt fra det gamle kulturpartiet til den rene og sure verdiløse profittnihlisme. Interessant. Nordby Lunde er tydeligvis en stor kulturfilosofisk personlighet som vet å uttrykke seg klart og greit.

Vi venter oss flere dyptloddende kulturanalyser fra stortingsrepresentanten Heidi Nordby Lunde.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt