Verdidebatt

Eventyrlig dill.

Braanen i Syria.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Endelig kom redaktøren av Klassekampen,Bjørgulv Braanen,ut av skapet og skrev om Syria-krigen idag 17 desember 2016.

Tankene mine går til Rosa Luxemburg som mente at sosialismen ville seire i verdensmålestokk fordi sosialistene var bærer av en moralsk kapital. Med det mente hun at at de var sanndru,holdt seg til sannheten og var redelige.

Dette,kjære Rosa, var ønsketenkning på aller høyeste romantiske nivå. "Sosialister" ljuger og bedrar like godt som alle andre,definitivt når det gjelder kampen om makt i politikken.

Klassekampen er jo finansiert med 40 millioner kroner fra verdens mest loyale amerikanske delstat,Norway,som velter milliarder på milliarder inn i de amerikanske krigsprosjektene og har gjort dette siden 1949. Ikke noen stat i verden målt etter folketallet har gitt så store summer til koloniseringen av Afghanistan som Norway. Og hva med pengene til Jihadistene i Syria? Får vi noengang vite hva dette har kostet? Neppe,men det er også snakk om enorme summer levert som støtte til anglo-amerikansk verdensomdanning.

Professor Bjørn Olav Utvik jobber jo delvis i samarbeid med Forsvarets Forskningsinstitutt som selvfølgelig forsker for USA-Natos seier i alle kriger. Han har fast spalteplass i Klassekampen for å romantisere terroristisk islam og det har igjen sammenheng med at terroristisk islam har vært Natos samarbeidspartner helt fra 1979 av. Om dette finnes det nå 500 bøker om på Amazon som enhver kan kjøpe for en rimelig penge.

Så da Utvik skrev en kronikk om at de internasjonale Jihadistene i Syria var å sammenligne med de frivillige i den spanske borgerkrigen 1936-38,trodde jeg at Utvik ville bli fratatt sin faste kronikk,men nei da. Ingen hadde innvendinger mot den historiske metaforen og den har blitt stående som Klassekampens lesning av Syriakrigen.

Det som skjedde med de norske Spaniakjemperne var at fattige arbeidersamfunn (Røros f.eks) spleiset for å sende Wesselvold til Spania for å kjempe mot fascismen.

Jihadistene i Syria var hentet inn av Tyrkia-Qatar-SaudiArabia mot bra betaling for å innføre Shariasamfunn og emirat i Damaskus. Deres opptreden med halshugging,hengning,voldtekter og korsfestelser i mange år beviser at vi her står overfor selve islamofascismen inkarnert. Men sett fra alliansen Paris,London og Washington er det "fake news". Det politisk korrekte fra Vestens side er at de stadig er det samme som under Ronald Reagan: FREEDOMFIGHTERS.

Her er da det som Braanen skriver idag: "Den syriske krigen har vært ekstremt blodig,og regimet har fart svært brutalt fram og har mange ugjerninger på samvittigheten: drap på sivile,tortur,vilkårsløs bombing og henrettelser.

Opprørerne,som i stadig større grad domineres av salafi-jihadister,er blitt oppmuntret av Vesten  og Saudi-Arabia til å fortsette krigen."

Det man kan si om denne lesningen av Syriakrigen er at det er en blåkopi av Pentagons pressemeldinger og krigspropaganda samt en refleks av Utviks tese som "Spaniakjemperne". Det er gjennomfalsk historiebeskrivning. Uovertruffen falsk.

Allerede i 1996-7 da det berømte tankeskrivet "A Clean Break" utkom,startet man debatten om hvordan knuse Syria som ALLE tenketanker for militære spørsmål behandlet i Vestverdenen. Populært blant menigmann var  general Wesley Clarks video om alle de seks arabiske stater som skulle "tas ut" - en veileder for hva som skulle skje.

Kanskje den største feilen USA/Nato gjorde var å bygge opp Syrian National Council i utlandet som bestå både av kultiverte liberale demokrater og Muslim brotherhood. Det gikk ikke mere enn høyst to år før demokratene trakk seg ut da de skjønte de var fullstendig maktesløse overfor Muslim Brotherhoods intriger og fanatisme. Siden har disse dominert.

Så Michael Kilo,som var en prominent demokrat,trakk seg ut i likhet med de øvrige demokrater og sa i et intervju for mange år siden - omtalt av meg her på verdidebatt. "Denne krigen har nå overhodet ingenting med det syriske folks interesser å gjøre lenger. Det er en internasjonal krig som utspiller seg på syrisk jord."

Ja,og det vil den jo bli i mange år til og kanskje bli verre og.Høyst sannsynlig det.

Siden vi holder på med "sosialister". Mari Eifring er nå partisekretær i Rødt som har slått seg på at FN skal løse krigen i Syria og alle er like slemme der.

Hvordan alt er under forvandlingens lov. Sommeren 2009 var den samme Eifring og Rød Ungdom på tur til Folkefronten for Palestinas Frigjøring (PFLP) for å dele ut penger innsamlet på Rød Ungdoms sommerleir.

Her er en tekst fra PFLPs web datert 2 september 2013 som forteller om hvordan palestinske sosialister analyserte Syriakrigen:

"Den amerikansk-zionistiske alliansen.

Dens hovedmål er å tjene Israels interesser ved å påføre Iran skade gjennom å knuse Syria og Hizballah i Libanon, for derved å bringe hele regionen under dominans av den amerikansk-zionistiske alliansen. Dette forklarer klart hvorfor den tyrkiske regjeringen på et tidlig tidspunkt organiserte innreise av tusenvis av islamistiske jihadister fra utlandet til Syria,selv om Tyrkia ikke ville ha slike Jihadister innen sitt eget land."

Dette er faktisk akkurat det samme som Brooking,Rand Corporation og Begin-Sadat Centeret har skrevet om i årevis og som Braanen later som ikke finnes.

Den konklusjonen vi allerede nå kan trekke, er at Braanen-"venstre" ved Syriakrigen har gått over Rubicon,dvs fra å være småbluss anti-imperialister til å bli PRO-IMPERIALISTER.

Braanens lederartikkel er en krigsdeklarasjon mot det som finnes av anti-imperialister i Norge og derfor har han servert det norske venstremiljøet stort Kaos i det neste året. En skarp splittelse er hel uunngåelig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt