Verdidebatt

Vær en Ordets gjører!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vær Ordets gjører.

Misjonsbefalingen Markus 16,
15 Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle mennesker! 16 Den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt. 17 Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, 18 og de skal ta slanger i hendene; og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, så de blir friske.»

Lukas 9 sier; Han kalte sammen de tolv og gav dem myndighet over alle onde ånder og makt til å lege sykdommer.  2 Så sendte han dem ut for å forkynne budskapet om Guds rike og helbrede syke. 

Jeg vet dette blir et ramaskrik og mange som vil føle støtte men noen må gjøre Uriasjobbene av og til og dette blir en av de.

Etter å ha blitt helbredet mange gonger selv og fått be for noen som også blei helbredet stoppet det liksom opp det hele for meg selv og andre når jeg ba. For min egen del var jeg vel klar over årsaken, ulydighet men det kunne jeg vel ikke si om alle andre som ber for syke uten resultat eller kunne jeg det.

Jeg blei også klar over hvorfor så få bønner blir besvart men først etter en lang tid i frustrasjon og å bli ignorert sokket jeg til Gud, hva er/gjøres galt? Svaret kom ganske så kjapt, dere ber galt og enda har der ikke bedt om noe i Mitt Navn.

Før vi går videre slår vi opp i Jesaia 53, 4 Sannelig, våre sykdommer tok han på seg, og våre smerter bar han. Vi trodde han var blitt rammet, slått av Gud og plaget. 5 Men han ble såret for våre overtredelser og knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom.

Herifra er bare to ting som gjelder TRO eller vantro, i Misjonsbefalingen gir Jesus oss Kraften og autoriteten til å gå ut å forkynne evangeliet og helbrede de syke og i Kol 2, står det skrevet;

  1. 8 Pass på at ingen får fanget dere med visdomslære og tomt bedrag som hviler på menneskers tradisjoner og stammer fra grunnkreftene i verden, ikke fra Kristus.  9 I ham er hele guddomsfylden legemlig til stede, 10 og i Kristus, som er hode for alle makter og myndigheter, har også dere fått del i denne fylde. 11 I ham ble dere omskåret, ikke med menneskehånd, men med Kristi omskjærelse, da dere la av det legeme som er under synden. 12 For i dåpen ble dere begravet sammen med ham, og i den ble dere også reist opp med ham, ved troen på den Guds kraft som reiste Kristus opp fra de døde. Kvier meg for å skrive det men her er det nok ikke snakk om noen barnedåp.

Velger en å tro på det som ovenfor er skrevet vil vi se at å be Jesus frelse og helbrede noen er bortkastet energi og vender tomme tilbake. Hvor vanskelig det en er å fornye vårt/sitt sinn så må enten den som trenger til helbredelse hvis han har del i kraften ta autoritet og i Jesu Navn ta autoritet over sitt problem eller gå til noen som har den autoriteten. Jesus har allerede gjort sin del når det gjelder både frelse og legedom der på Korset, kan ikke gjøre noe mere.

Så da for at et menneske kan bli frelst må da personen som vil bli få seg forkynt evangeliet om Jesus til frelse enten ved at han finner veien selv eller at andre vitner for han og på det grunnlaget kommer til tro og på sin egen frie vilje velger å gjøre Jesus til sin Frelser og Herre.

Bønner til Jesus om frelse og helbredelse kan i ytterste konsekvens være trolldom, hva vet vi om et menneske vil bli frelst eller helbredet? Jesus selv spurte om mannen ved Betes-da dammen om han ville bli frisk selv om det var innlysende at han trengte til. Nei å be til Jesus om at Han må frelse og helbrede den å den gagner ikke annet en vårt eget kjøtt men skal det bli vekkelse i Norge og ellers i verden så må vi sjølve ut av vår egen komfort sone og begynne å by på oss sjølve for er vi kristne har vi vel noe å vitne om! 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt