Arnt Folgerø

12

Krisehjelp til elitene etter Trump-seier

Etter at elitene i vesten har manet fram en verdenskatastrofe om Donald Trump vant presidentvalget, slår redselsfantasiene deres nå tilbake.

Publisert: 21. nov 2016

Ved amerikanske universiteter får studenter krisehjelp, og i Norge rykker den allestedsnærværende barnepsykologen Magne Raundalen ut og sier at foreldre må snakke med barna for å hjelpe dem med traumene som ble skapt av alt det fæle Trump sa i valgkampen.

 

Elitene har altså sluttet sin egen sirkel. Etter å ha advart mot å velge ”galningen” Trump, slik at han fikk muligheten til å ”trykke på atomknappen”, etter å ha framstilt han som Belsebub og en trussel mot verdensfreden, rykker nå elitenes psykiske førstelinjevern ut for å ”medisinere” traumatiserte barnesinn mot skadene fra etablissementets og medienes hatkampanje mot rasisten, fascisten og zenofoben Trump, en hatkampanje som de avslappet kunne føre med fulle garantier fra sine eksperter om at Trump kom til å tape valget mot Hillary Clinton. Nå står kanskje endetiden for døra, og elitenes psykiske medisinmenn og mentale beredskapsfolk mener tiden er inne for å rydde opp i de ferskt-rykende, mentale ruinene etter Trumps seier.

 

” Egentlig passer det å reflektere nå, når vi alle har fått noen dager til å tenke seg om det rystende faktum (at Trump ble valgt som president), skriver Raundalen i et innlegg på Vårt Lands nettsiden, verdidebatt.

 

”Donald Trump --- har sagt utrolig dumme og til tider helt forferdelige ting. I de tusen hjem har forskrekkede foreldre brukt ord som dum, forferdelig og sterkere ord om ham over lang tid. Og det har antagelig ikke vært særlig sensur for barna på dette, verken ved middagsbordet eller foran tv, skriver Raundalen.

 

Og det har han avgjort helt rett i. Maken til bakvaskelser og skremselsbilder og oppisking av et politisk korrekt hysteri har verden trolig ikke opplevd i noen valgkamp. Om oppgjørets tid er kommet for eliten, kan man ikke si at betalingen blir så voldsom, I beste fall slipper man med å prate med barna for å roe dem ned og fortelle dem at Donald og Hillary er sinte på hverandre fordi de er uenige om hva som er folks beste. Dessuten kan man spe på med litt krisehjelp til amerikanske litteraturstudenter, tiltak som neppe sprenger verken universitetsbudsjetter eller familieøkonomien til samfunnets velbeslåtte politisk korrekte.

 

Nå kan det jo tenkes at de foran beskrevne tiltakene er for lette til å møte det tunge ”alvoret” i situasjonen som er oppstått, for Raundalen tar etter hvert på ny sats og fyrer løs: Jeg har selvsagt merket meg presseoppslag både fra Danmark om at ”tredje verdenskrig” rapporteres som barnetema nr. 1 etter valget av Donald Trumps som USA’s kommende president. Dessuten treffer alle små barn, alle fall de fra seks år og oppover, større barn som gjerne føler seg enda større dersom de kan fortelle de små noe forferdelig og se frykt i deres øyne, skriver den barnevennlige Raundalen.

 

Etter at man har forklart for barna at Donald og Hillary har sagt stygge ting og vært slemme mot hverandre (Donald har sagt de mest gruvekkende tingene, Hillary har sagt at han er dum, men ikke på samme forferdelige måte) fordi de har drevet valgkamp (det er som en boksekamp, der deltakerne takker hverandre etter kampen), så er likevel ikke alt bra, ifølge Raundalen.

 

”For det er mange blant oss, jeg også, som aldri kommer til å glemme og aldri til å akseptere hvor forferdelig og stygg Trump var i valgkampen. Det er mange i USA som gråter av skam nå,------”, skriver Raundalen, før han legger fram en huskelapp i fem punkter til foreldrene der han oppfordrer dem til å høre på ”ekspertene” (sic), så de får bedre ideer til hva de skal forklare barna. Ja, for alt hva en kan vite, kan det jo være noen av de samme ”ekspertene” som med sine skrekkbilder har framkalt det behovet for mental krisehjelp som Raundalen nå mener er nødvendig å komme imøte.

 

Barnepsykologen er ikke den eneste akademiske røsten som lyder i det fulltonende koret fra den politiske venstresiden om Trump-katastrofen. Fra USA og Duke University høres litteraturprofessor Toril Moi, som rapporterer at hennes studenter er i sjokk. Vantro, sinne, frykt og angst fylte rommet der hun og studentene holdt på å med et eksistensialismekurs med Simone de Beauvoirs ”Det annet kjønn” på kjøreplanen, da nyheten om Trumps seier sendte sjokkbølgene inn over universitetsområdet. En ung mann var på gråten, alle ble deprimerte og av det 25 personer store studentmangfoldet med forskjellig religiøs, etnisk og nasjonal bakgrunn, var det ingen som hadde stemt på Trump, multikulturens svorne fiende, med en eksplisitt forakt for alt som smaker av ekspertise, skriver professoren i Morgenbladet. Dog har hun forståelse for Trumps-velgernes opprør mot globaliseringen som vanlige arbeidsfolk lider under, men altså null forståelse for en presidentkandidat som med sine velgere ønsker den ekspertisen hun står for, fanden i vold. Dette er velgere, som ser Moi’s ekspertise som en medvirkende årsak til den forakten, nedlatenheten og de magre levevilkårene de er blitt henvist til av eliten, som er mer opptatt av ”eksistensialistisk”, postmoderne, politisk korrekt tullprat om kjønn som sosial konstruksjon, enn økonomi og materielle levekår.

 

Det var ikke bare på Duke at ”pestflagget” gikk til topps og ”stormklokkene kimte” etter at Trumps hadde beseiret Clinton. Ved Chatham-universitetet i Pennsylvania måtte ledelsen gi krisehjelp til studentene, sier lederen for senter for kvinner og politikk ved universitetet, Dana Brown. Dagen etter valget ble brukt til å snakke med og støtte studentene, men også Trump-tilhengerne fikk trøstende ord, forteller hun i en inkluderende tone.

 

Her hjemme gikk folk som statsviteren Raino Malnes ut i NRK og erklærte at Trump åpner veien til fascismen. Også journalister som Carsten Jensen og Sven Egil Omdal gjorde det samme i Dagbladet og Stavanger Aftenblad der de henholdsvis annonserte demokratiets selvmord etter Trumps seier og trakk fram valget i Tyskland i 1932 som åpnet veien for Hitler. Ja. det er sannelig ikke merkelig at Raundalen rykker ut med sin mentale akuttberedskap for barn? Og i disse galskapens tider, burde han ikke ha kommet med et mentalt tilbud som også omfatter politisk korrekte voksne, som Jensen, Omdal og Malnes? Og til sist, hvem skal drive med terapi på terapeutene? Et spørsmål som neppe opptar Raundalen, men som absolutt bør stilles.

 

Trump-seieren viser at den folkelige fornuft i vår tid kan få gjennomslag, utrolig nok, men om han virkelig ønsker å gjennomføre det politisk programmet han har skissert, vil han møte store, kanskje uoverstigelig problemer. Hvordan skal han for eksempel finansiere den enorme utbyggingen og moderniseringen av den nedslitte infrastrukturen i landet med en statsgjeld av astronomisk størrelse, som landet til nå ha greid å betjene ved å selge statsobligasjoner til det dollar-rike Kina. Vil kineserne, som står med amerikanske statsobligasjoner til halsen, kjøpe mer? Økonomer ser mørkt på mulighetene til finansiering, og det ser ut til at Trump er nødt til å få Federal Reserve til å trykke mer penger, og kanskje åpne for bompengefinansiering når vei-, jernbane, kloakk og vannforsyningsnettene skal oppgraderes og skape arbeidsplasser.

 

Det som er helt klart, er at det neppe er ideer å hente hos Moi’s eksistensialisme-studerende studenter eller i det hatefulle sinnet til en Carsten Jensen og en Sven Egil Omdal. For som Henry Kissinger sa i en kommentar nylig: ”Trump-fenomenet er i stor grad en reaksjon fra "Middle USA" på angrep på sine verdier fra de intellektuelle og akademiske miljøene i landet”.

 

Dette er miljøer som burde være avkledt alle sine intellektuelle gevanter og stilt nakne med sin intellektuelle armod til skue. Men vær sikker: De kommer sterkt tilbake. Den globaliseringen og den økonomiske og intellektuelle hersingen de har utsatt vanlige folk for, er irreversibel. Og det er trolig ingen ny morgen i sikte for andre enn dem selv. Dessverre!

15 liker  
Kommentar #1

Tove S. J Magnussen

513 innlegg  2074 kommentarer

Hilary sine små

Publisert nesten 5 år siden

Hun har bl.a gitt de minste og fattige en barneforsikring mot skader og uhell som trygger deres hverdag. Det er helt i tråd med Magne Raundalen. Kjenner igjen slikt oppgulp fra andre siden når det brekkes frem. Kunnskap er tungt å bære. Rikdom derimot er noen vaksinert mot. Jo rikere de er dess mer behov har de for å menge seg med de fattigste. De skal gi dem de verdiene de aldri rakk å filosofere over i sin overflod. Ikke tro på dem. Det er ikke sant. Hjemmesittere har de største klagene. Politikk har sine store begrensninger. Akkurat som pengene. Å leve med folket er noe helt annet enn å leve av folket. Når avstanden blir for stor fra tyngdepunktet snur/letter karusellen enten man vil eller ei.

2 liker  
Kommentar #2

Carl Wilhelm Leo

19 innlegg  931 kommentarer

Takk.

Publisert nesten 5 år siden

Arnt Folgerø , innlegg.

Takk for en gnistrende god analyse ført i pennen med stor veltalenhet.

Dette var virkelig den store valgkampen - ekspertenes julaften - hvor man svingte seg i de høyere luftlag med ekspertuttalelser, gode råd og psykologiske utredninger uten hemninger ,og rundet det hele av med den store finalen - det store mageplasket.

Da capo !

Den gode nyheten er at ingen av de mange berørte eksperter og skallekrympere har tatt skade av stuntet , alle synes å være ved godt mot . Her er ingen komplekser og de mener åpenbart fortsatt at de er bedre rustet til å belære medborgerne enn alle andre.

Optimismen råder grunnen.

Alle kan jo ta feil , men man bør kanskje ikke overdrive.

Situasjonen formelig ber om Thomas Sowells utredning :"The vulgar Pride of intellectuals"

 https://www.youtube.com/watch?v=Wln6lNTxVpY

 

6 liker  
Kommentar #3

Arnt Folgerø

12 innlegg  247 kommentarer

Sowell

Publisert nesten 5 år siden

Carl Wilhelm Leo: "Situasjonen formelig ber om Thomas Sowells utredning :"The vulgar Pride of intellectuals"."

Jeg var såvidt borti Sowell for et års tid siden, og takker så mye for å bli minnet på ham. Sowell er en besk og faktaorientert kritiker at det poltisk korrekte tullpratet som råder blant intellektuelle både i USA og Norge. Vi hadde trengt en som han.  Sowell kom fra fattige kår i sørstatene i USA og vokste opp i Harlem i New York. Antakelig en av svært få amerikanske intellektuelle som har erfart hva fattigdom er, og denne erfaringen er vel kanskje den viktigste når han knuser og raljerer over de liberale (venstreradikale) akademikerne som skal fortelle oss vanlige folk hva virkeligheten er.  Virkelighetsfjerne svermere som Tove S.J. Magnussen burde lese Sowells bok om de intellektuelle og samfunnet, ikke bare hun, men også andre slik at det blir mulig å holde seg til de til enhver tid aktuelle emnene for ordskiftet her inne for å unngå at debattene sporer helt av.

6 liker  
Kommentar #4

Carl Wilhelm Leo

19 innlegg  931 kommentarer

Ref. Sowell.

Publisert nesten 5 år siden

Enig.

For ordens skyld , Thomas Sowell arbeidet ved Hoover Institution (Stanford) , og det ligger flere intervjuer, som du kanskje har sett, gjort av Peter Robinson på Uncommon Knowledge , youtube. Disse virker veldig gjennomarbeidet og godt forberedt , og er en fornøyelse å ta seg tid til å høre på de to.

Såvidt jeg husker må Sowell ha rundet 80 med godt margin , men er like skarp som i sine glansdager.

2 liker  
Kommentar #5

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Arnt Folgerø. Gå til den siterte teksten.
eller i det hatefulle sinnet til en Carsten Jensen

Den mand er et typeeksempel på en venstrefløj, der kun kan kigge udad og aldrig indad og som derfor aldrig vil komme til at forstå ret meget.

Han siger, med betydelig selvretfærdighed, at 'en klam sekt af skimlede kældermennesker' ødelægger den offentlig debat med deres hadefulde og nedgørende retorik - og han kan ikke selv se det...

2 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere