Verdidebatt

Jesus ble født med et rent og allerede helligjort legeme

Hvordan kunne det skje?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jud 1, 8-9

8 Likevel gjør disse menneskene det samme. Drevet av sine syner gjør de kroppen uren, forakter den myndighet som er over dem, og spotter høyere makter. 9 Erkeengelen Mikael våget ikke å spotte og dømme djevelen den gang han lå i strid med ham om kroppen til Moses. Han sa bare: Må Herren refse deg!

Alle mennesker blir født med arvesynden.  Kroppen vår er ikke rettferdigjort og hellig.  Vår kropp går til grunne.  Hvorfor gjør vi det vi ikke vil - og gjør det vi avskyr.

Rom 7, 15

15 For jeg forstår ikke hva jeg selv gjør. Det jeg vil, gjør jeg ikke, og det jeg avskyr, det gjør jeg.

Jesus ble født med et rettferdig legeme og gjorde Fars vilje.  Som eneste menneskebarn blir Han født uten arvesynden.  Han var allerede rettferdigjort og kunne ikke synde.  Derfor måtte Han fødes med et allerede rettferdig og hellig legeme. Han måtte fødes av en jomfru.

Hvordan kunne det skje og hvorfor helligjøres jomfu Marias legeme?

Jomfru Maria blir insimert av DHÅ og da blir hele hennes kropp helligjort.  Hennes kropp renses - hennes kropp blir helligjort - og  ikledd det rettferdige legeme.

Det skjer samtidig med insiminasjonen besørget av DHÅ.  Som eneste kvinne og som eneste jomfru - får hun et rettferdig legeme i samme sekund.

Hennes barn fødes da etter 9 mnds svangerskap - med et rettferdigjort legeme og Ånd - av sin mor som også har et refferdig, helligjort og rent legeme.  Jesus måtte for å kunne fullføre opddraget - ikke kunne være del av et urent legeme.

Da Jesus fødes - fødes Han, vår gode Herre - med et rettferdig og helligjort legeme.

Jesus har allerede fra unnfangelsen et hellig legeme - fødes med et rent og hellig legeme. Legemet som pines - tortureres - korsfestes - begraves - og som står opp fra de døde.  Som farer opp til himmelen i sitt rene og helligjorte legeme.

For at dette skulle kunne skje.  Skjer det slik de troendes ånd blir del av det Hellige legeme i dåpen og ved tro. De troende blir del i Jesu helligjorte og rene legeme for å kunne bli frelst til et evig liv hos Gud.

Marias legeme helligjort ved insimasjon av DHÅ. Føder frelseren som er ikledd fra fødselen av et rent legem, uten arvesynd - som går til døden på grusomste vis - for å frelse de som er del av Jesu helligjorte kropp.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt