Verdidebatt

Vold – «en känslig fråga»

Da jeg tidlig i min Verdidebatt-periode hadde noen innlegg her om no-go zones i Sverige, ble jeg stort sett latterliggjort av VD’s markante meningspoliti og deres nikkere. Nå er situasjonen i Sverige er mye verre enn en kunne drømme om.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.


NRK Ekko hadde den 16. november 2016, en reportasje om utviklingen i Sverige: Fra høsten 2013 og fram til høsten 2015 var det fire ganger så mange drap i Stockholm, Malmö og Göteborg som i Oslo, København og Helsingfors.

Det er den økende gjengvolden som er årsaken til voldsbølgen. Politiet klarer ikke å ta gjengmedlemmene. Når de følger dem inn i områdene der de bor, da står 60 gjengmedlemmer klare til å kaste stein på de to eller tre politimennene som kommer for å håndheve loven. Dermed må politiet bare trekke seg ut og dra tilbake dit de kom fra. Svært ofte går svenske politimenn på jobb med to skuddsikre vester på kroppen.

En erfaren svensk politimann sier i programinnslaget at han ikke kan snakke om den dypere årsaken til denne volden, ettersom det er «en känslig fråga». Mørkleggingen omkring innvandringen og det såkalte utenforskapet i det svenske samfunnet er altså kommet så langt at man ikke kan snakke åpent om et av landets aller største problem.  Ekko-innslaget anbefales på det varmeste.

....

Kjetil Rolness slakter P3 dokumentaren "Ekkokammeret". K. Thorbjørnsrud har en viktig kommentar om "taushetsspiraler", når det blir skummelt å ta opp noe, skummelt å nevne elefanten i rommet. NRK unngår konsekvensnøytral journalistikk (se under).

....

Godt å høre journalisten fra Gøteborgposten angriper PK-journalistikken! Går ringer rundt det jeg har hørt fra pressehold her på berget.

Om saken og videoen: "Med blickar som kunde döda läxade Göteborgspostens Alice Teodorescu upp Dagens Nyheters Peter Wolodarski i direktsändning när mediernas ansvar för valresultatet i USA diskuterades".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt