Verdidebatt

Pressedekningen har vært en skandale. Mange vil si at vi er blitt hjernevasket.

Oppslutningen her i Norge for Hillary var nærmere 90%, noe som ligner på valg i diktaturer,Og ingen våget å gå ut offentlig å støtte saker fra republikanere uten å miste anseelse.Ja du ble ansett som mindre begavet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dett er hentet fra Per Hivand sin hjemmeside.

Denne artikkelen er første i årets utgave av "artikler som bidrar til at pressestøtten fjernes", og har sitt utgangspunkt i A-presse veteranen Einar Olsens intervju med fagbladet Journalisten tidligere i år. Olsen var sentral redaktør i A-pressen da pressestøtten ble innført i 1968, og toppsjef i konsernet da pressestøtten ble omdefinert slik at blant annet Arbeiderbladet (Dagsavisen) mottok betydelig mer pressestøtte enn tidligere.
Ordningen ble innført i 1969 som en rent politisk støtte. Det dreide seg om å sikre flere aviser på hvert enkelt sted, men det viktige her er at det dreide seg om aviser med forskjellig politisk grunnsyn. Etter hvert som partipressen ble avviklet, falt etter mitt syn grunnlaget for statsstøtten bort.
Som Jan Otto Hauge påpeker var den nye pressestøtteordningen fra 1974 (Lex Arbeiderbladet) et resultat av en ren politisk hestehandel mellom Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Det lå ingen prinsippielle tanker om fri ytring eller meningsbærende mediemangfold til grunn da. Bare et ønske om å kynisk bruke daværende partipresse som instrument i utøvelsen av politisk makt.
I 40 år har staten finansiert journalistikk (politikk?) på papir, og det er dessverre intet som tyder på snarlig endring. Det produseres stadig mer aparte argumentasjon og ville forretningsmessige konstruksjoner for nettopp å beholde og utvide statsstøtten for døde medier (papirmedier) og mediehus.
Olsen og Hauge har i alle fall forsøkt å minne oss om at ytringsfrihet og mediemangfold knapt har noe med saken å gjøre – verken da eller nå.

Mange steder for noen år siden hadde vi altså en dominerende borgelig presse og en sosialistisk presse som risikerte å falle ut flere stede. Pressestøtten ble gitt for å opprette en balansert presse..
Etterhvert ble presse og media for en stor del eid av A-pressen og vi har fått media og aviser fulstendig dominert av venstresida.
Presidentvalget viser til fulle hvor hjernevasket nordmenn er.
Det var bare en stortingrepresentant som våget å fortelle at Trump var best for verdensfreden.

Dekning fra media var en skandale.
Det var vel bare document.no som ga en balansert framstilling.
Renate Solberg ga en glimrende analyse. Men dette klarte ingen av journalistene i aviser (som får betalt statsstøtte) i nærheten av   å gi.
For å si det som Trump:

You are fired.
Pressestøtten må legges om slik at vi kan stoppe denne hjernevaskingen.
Vi må få inn alternativer som kanalene FoxNews, Visjon Norge osv eller aviser som Idag, document.no osv.
Det er snakk om at både Nrk og Tv2 skal få statsstøtte. Disse er jo kjemisk renset for kristne programmer.
Det er på tide at kristenfolket også får statsstøtte for sine kanaler Visjon Norke og Kanal 10.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt