Verdidebatt

Hvem vinner valget?

Jeg har vært en del i USA og snakket med "vanlige" folk. Det er de som kjenner livet på kroppen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange journalister har reist til USA for å dekke valget. Med i lasten har de sin politiske korrekthet og snakker stort sett med politisk korrekte folk.

Trump uttaler seg vulgært (det kommer var ordet vulgaris, på latin, og betyr folkelig). Mange kjenner seg igjen i det han sier, men det er ikke politisk korrekt. Den politiske korrekthet går ut på å skjule virkeligheten for å skaffe seg makt.

Trump minner på mange måter om en gammel vekkelsespredikant. Han peker på "synden" men han har, etter min mening ikke noe godt svar.  Et godt utgangspunkt for å løse et problem, er å stille de riktige spørsmålene. Det er det vanlige folk i USA ser. Noen som tør å stille spørsmål og ikke være så politisk korrekt. De ser de trenger en annen kurs for å gjøre USA stort igjen og da er Trump eneste valget.

Den norske presse går seg vill her. De benytter enhver anledning til å trampe på Trump, fordi han passer ikke inn i bildet. Hvis Trump nå vinner valget, bør de gå litt i seg selv og se den politiske korrektheten de fører. Det skal jeg ikke ha for store forhåpninger om. Forklaringen blir nok at amerikanerene er blitt gale. Dermed blir det politisk korrekte bildet enda mer blankpusset.

Politikere i verden har fjernet seg mer og mer fra folket. Til slutt oppdager folket det, og de får finne seg et annet.......

De går da inn i toppstillinger i internasjonale organisasjoner, som FN og NATO, og kjører de over styr.

Trump er et symptom på noe. Det er det pressen ikke vil forstå.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt