Verdidebatt

Solidaritet med forfulgte kristne

Mange forfølges for sin tro. I Vesten, og Norge, utsettes muslimer for urimelig behandling i mange sammen-henger. Likevel er det også andre som forfølges. Ikke minst i Midtøsten utsettes religiøse minoriteter for forfølgelse, overgrep og til og med religiøs rensing. Derfor er det all grunn til å støtte denne demonstrasjonens hovedparole - religionsfrihet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fakkeltog kaller de seg, arrangørene av en solidaritets-demonstrasjon for forfulgte kristne: http://www.fakkeltog.no

Uten at man må si seg enig i alt annet arrangørene av denne demonstrasjonen står for, er det viktig å vise solidaritet med alle som utsettes for forfølgelse på grunn av sin tro.

Derfor denne oppfordringen: BOR DU I OSLO, STILL OPP VED DOMKIRKEN I OSLO PÅ TORSDAG 10. NOVEMBER KL. 17.

Men det demonstreres også andre steder. Så det finnes flere muligheter til å vise solidaritet med religiøst forfulgte. Se informasjon i lenken i dette innlegget.

"Målet med et fakkeltog i solidaritet med forfulgte kristne er gjennom en aktiv handling å minne oss selv og andre på den vedvarende uretten kristne lever under. Gjennom forbønn og informasjon ønsker vi å bidra til at flere i Norge engasjerer seg for sine forfulgte trossøsken.

Fakkeltog er også en synlig, offentlig markering som blir lagt merke til lokalt og nasjonalt. I forkant av fakkeltoget blir det utarbeidet et opprop som overleveres Stortingets Utenriks- og Forsvarskomité og Utenriksdepartementet (UD) i Oslo.

Målet med oppropet er å oppfordre norske politikere og utenrikstjenesten til i større grad å sette trosfrihet og forfølgelse av kristne på dagsordenen."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt