Verdidebatt

Åpent brev og spørsmål til Jan Hanvold

Jeg er en av dem som har fulgt sporadisk med på programmer sendt over Visjon Norge kanalen. Det har ikke vert så mye å bli imponert over,

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

og da har jeg ikke tatt med alt pengemaset, som de nok også har tilfelles med noen andre kristne TV kanaler.

En må likevel fremholde en viss kvalitets-økning både på enkelte programmer, og den tekniske siden.

Jan Hanvold er en gründer det er grunn til å ta alvorlig på mange måter. Han sier selv at han ikke er forretningsmann, men det er vel det han er. Som forkynner står hans teologi langt tilbake å regne.

Teologisk sett veksler han mellom sannhet og usannhet, fortere enn noen får tid til å tenke.

I kjølvannet av NRKs «Brennpunkt» program om virksomheten hans, har han improvisert flere forsvarsprogrammer om seg selv, på kanalen sin, angående det «djevelske angrepet» mot seg fra NRK.

Dette var diskusjonsprogram der han hadde med seg etterplaprere som fyrer opp, og egger til alt annet enn sunn selvransakelse.                                                                                                                                            I I slike debattprogrammer er det jo vanlig også å ha med kritiske røster for balansens skyld, men ikke her nei. Han er nok for selvopphøyd og uangripelig til det.

Å høre og se på disse innslagene var for meg flaut, og av og til pinlig å høre på. Jeg tenkte at dette, i stedet for å sende det ut over hele landet, hadde vert bedre for Hanvold og hans aller, aller nærmeste medarbeider å få snakket ut hos en psykolog, eller sjelesørger.  Det hadde gitt lindring, men det var vel ikke det som var poenget.

Jeg så selv «Brennpunkt»- programmet, og kan ikke begripe hvorfor disse to følte seg så såret og uthengt.   Kritiske spørsmål som kan oppleves som insinuasjoner, Javel, men må en ikke tåle det i det offentlige rom for sannhetens skyld?

Intervjuene gikk greit, og Hanvold svarte greit, bortsett fra noen spørsmål han tydelig følte seg uvel ved, og måtte melde pass – «ingen kommentar» - for å komme videre.

Hanvold, som offentlig person, later til å være kjemisk fri for selvinnsikt og selvkritikk.

Derfor har jeg lyst å spørre Hanvold:

1, Hadde det ikke vært bedre å ta opp de ømme punktene og indirekte beskyldingene, og samtalt om dem på en kognitiv og rasjonell måte i kanalen din, slik at vi som ikke vil være med på følelsesrytteriet kunne bli litt klokere sett fra ditt ståsted ?

Ved å appellere til folks følelser og empati i stedet får han kanskje flere tilhengere, men ingen trygghetsfølelse hos resten av oss.  Og dette med å brette ut en alvorlig sykdomstilstand hos en i sin nærfamilie her, i det offentlige rom, for å vinne sympati for sin sak virket for meg både usaklig og uetisk.

2.  Mener Hanvold virkelig at de som stiller kritiske spørsmål, de som vil ha frem sannheten og mener noe annet enn ham, selv om de er blant hans medarbeidere er bl.a.:  ondskapsfulle demoner, djevler, og underforstått spyttslikkere slik han ordla seg i TV-sendingen sin ?

3. I så fall, hvorfor bretter ikke Hanvold ut hele sannheten om sin virksomhet, slik at alle kan lære og forstå at han ingen ting har å skjule. Han vet jo at det er ingen ting djevlene er så redd for som sannheten, og da kan han jo effektivt stoppe munnen på disse han nevner.

Det beste Hanvold kan gjøre nå, er å invitere nøytrale personer med offentlig kompetanse til å gjennomgå alt som det er sådd tvil ved. Da vil han kunne stå oppreist, og gå videre som forretningsmann og gründer. Da trenger ingen lenger grunde på om han har noe å skjule.

Forkynnelsen og teologien derimot bør han overlate til andre enn seg selv og en stor del av hans innleide, utflytende og ofte vranglærende amerikanere.

Jeg er ikke ute etter å få stengt av TV Visjon Norge, tvert imot. I seinere tid har vi opplevd programmer med gode norske forkynnere og kristne ledere. Hvorfor ikke orientere seg mer i det norske markedet her.                                                                                                                                            Kristen-Norge har store ressurser å by på – o, hvilke muligheter i en 24 timers TV-kanal.

Strøm dere inn til Visjon Norge med tilbud om gode programmer, for å overta programvalget og mangfoldigheten i kanalen. Betal godt, så slipper en å bruke mer enn halve sendetiden på pengemas og tigging. Så kan eldre og ensomme minstepensjonister få være med på andre måter enn å tømme sparebøssene sine

Jan Hanvold:  Ser deg gjerne her på Verdidebatt hvor vi kan diskutere med deg, (jeg lover for min del på en saklig måte)  Og hvor du kan svare på disse enkle spørsmål som er stilt her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt