Unn Elisabeth Aarø

8

synd

snevert syn på synd

Publisert: 26. okt 2016

Tenker at mange Norske kristne (eller de som kaller seg kristne) driver sekulære bort fra trosfelleskap med et snevert og trangt syn på synd.  Dette var noe av det første jeg oppdaget da jeg for ca 20 år siden kom i nærkontakt med kristne miljø.

Og ja, rus er synd og det skader alt og alle i samfunnet og misbruk har tatt helt av. Alle kristene elsker en plutselig omvendt synder-men så enkelt er det ikke for svært mange. Flere store og omfattende syndere begynner med annen synd istedet og for en tid tilbake var det mye snakk om poro også i det kristne miljøet. Mange av disse innlegg i avisene stilnet. Husker en fremskrittsparti-leder som ble tilgitt for kjøp av sex i utlandet, men nå kanskje de kristne partier vil distansere seg fra FRPog finne egne mere kristelige-moralske og skikkelige ytre-moralske velgere. Men hvem vil fortsette på den veien i vår tid.? Moralen er jo flyttet til det humanistiske området.

Mange er opptatt av det veldig synlige i mange kristne sammenhenger. Ja, jeg tenker også at Hanevold kanskje burde ha gått i terapi så han kunne skille mere med hva som tilhører Gud og hva som er hans egen grei i det kristelige landskapet, men han er bare en av mange som nå har kommet i søkelyset. I tillegg har det kanskje sneket seg inn vranglære etterhvert i en del slike landskap rundt omkring. Men syndere i trosklær fremstår ikke alltid så tydelige. Se en gang til.

Media og andre skriker høyt når det er noen som skal mobbes og som står helt lagelig til for  offentlig høgg.. Det er klart at en ikke må misbruke Guds navn-jeg forstår ikke at noen i det hele tatt tør det- og i egen vinning.  Men noen ganger så kommer det overgripere listende på snille føtter og vifter med freds-flagg-og de både skriver og snakker -og tolker på Guds vegne. Jeg begriper ikke at noen tør å krenke Gud med mangel på ydmykhet og i tillegg på Hans vegne. Det spiller ingen rolle om det er høylytt i alle media eller om det falske budskap kommer inn bakveien forkledd som en omsorgsperson eller veileder. Gud både ser og hører alt.

Selvfølgelig er det ille at menneskeheten nærmest ruser seg ihel og det finnes mange slags rus, men når en bare betrakter det ytre og ikke ser alle omstendigheter i avhengighetens landskap så blir verdensbilde veldig enkelt. Avhengigheter er som et hjul som snurrer rundt og rundt, og det er konsekvenser i alle retninger.

Jeg kjenner ingen som er uten synd (meg selv inkludert) og jeg kjenner bare noen veldig få som jeg gjennom lang tid (livet) har tenkt nærmest og allerede er inne i det området som kalles helliggjørelse. Men jeg kjenner respekt for de som går med Gud på en vanskelig vei og som fatter dybden i Bibelen. Der henter jeg trøst om veien sannheten og livet, for  mennesker er fulle av selvbedrag og verden vil bedras.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere