Trond Wathne Tveiten

47

Vi trenger deg, Carl I. Hagen

Publisert: 17. okt 2016

Et mindretall i FrPs programkomite ønsker å avkriminalisere bruk av rusmidler og selge cannabis lovlig. Du, Carl I. Hagen har lenge støttet legalisering; nå må du på banen og lede partiet ditt mot en mer progressiv ruspolitikk. En internasjonal ruspolitisk revolusjon er i emning. Cannabis er allerede lovlig i fem amerikanske delstater og Canada skal legalisere våren 2017. En rekke europeiske land har avkriminalisert bruk og til og med helseminister Bent Høie går nå inn for det samme. Hva stopper deg, Hagen?

Fremskrittspartiets Ungdom har ønsket å lovliggjøre cannabis i mange år, men det er fortsatt motstand i moderpartiet. Som tidligere formann bør du ta tak i situasjonen og si klart fra hvor skapet skal stå. På en tale til verdenskonferansen til International Society of Individual Liberty i San Francisco, sommeren 1990 sa du dette om legalisering: «Ethvert parti som støtter dette i Norge i dag, ville miste mange stemmer, slik  det også ville vært tilfellet i USA. Ideen er fremdeles i en tidlig fase. Det blir en hard kamp. Ideen blir latterliggjort, selv om den er korrekt». Du har tydeligvis liberale meninger ennå, siden du støttet heroinassistert behandling både i Oslos byråd og som en del av Stoltenberg-utvalget – så hvorfor ikke ta steget helt ut?

Den ensidige propagandaen fra Actis (tidligere Avholdsfolkets Landsråd) har mistet sin troverdighet. FrP-justisminister Anders Anundsen ble nylig avkledd på Folkeopplysningen på NRK – der han hevdet at cannabis er mer skadelig enn alkohol på tross av at et unisont forskerkorps er helt uenige med ham. Tiden er endelig inne. Du har nå muligheten, Carl Ivar, til å påvirke ditt parti til å være med på en revolusjon. Jeg håper du tar utfordringen.

Trond Wathne Tveiten

Styremedlem i Normal Norge, som jobber for lovlige utsalgssteder for cannabis

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Premisset i denne tråden er feil. Vi trenger ikke, og har aldri trengt CI Hagen. Det har alltid vært han som har trengt oss for sin sak. Vi har aldri vært annet enn hans brikker. 

Til selve saken er det viktig å si at de narkomane trenger behandling. De trenger å bli tatt imot som psykiatriske pasienter og behandlet deretter. Dette starter den nåværende regjering arbeidet med. Jeg synes det er bemerkelsesverdig hvordan man hele tiden forsøker å skape en annen holdning til narkomane ved å ikke hele tiden forsøke å gjøre vondt verre. Jeg tror det er første gang jeg ser en norsk regjering som gjør noe substansielt for å komme til bunns i og løse problematikken. Tidligere har det vært slik at regjeringene helst har toet sine hender og trådt vannet, men nå er det bevegelse i bildet. Samtidig er det en bevisst satsning på psykiatri generelt som alt i alt gjør at det lysner på dette vanskelige feltet. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere