Verdidebatt

UD - klubben Grei

Jeg regner med at flere blir sure når de leser hvor store deler av bistandspengene havner. Det er ikke bare noen av klientene nede i de forskjellige u-land som forsyner seg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi vet fra før  at store deler av bistandsmillionene som Norge gir til U-land ender opp på konti som er utenfor kontoll.  De siste dager er vi også blitt informert om at det spises grådig av lasset her hjemme.  Tette bånd mellom medarbeidere innen UD og private firma viser at det må være en villet hysj-ikke-revisjon  innen maktapparatet på dette nivå. En Gutteklubben Grei som skalter og valter med millioner akkurat som de vil.

Det som jeg lurer på, helt konkret : Hvordan kan et firma som er 100%  avhengig av statlige tilskudd operere med  utbytte i tillegg til lønnen ?   Jeg har ikke lest noe om inntekter fra annet hold.

Videre:  Vil  det bli mulig for offentligheten å se resultatene fra arbeidet som  dette firma og hovedaktørene har utført ?  Det bør vel forefinnes rapporter og dokumentasjon som viser litt av hva de store kostnader har produsert gjennom årene.  Vi er klar over ar reiser og hotellopphold kan være kostbart, men litt til ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt