Verdidebatt

Hva skal vi frykte mest?

Vi bruker milliarder på frykt i sikkerhet og for å hindre et klimahelvete, men overser andre mulige farer som solflares, astreroider, befolkningseksplosjon osv

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Truls Sevje, forfatter og foredragsholder har skrevet en interessant artikkel.

FN har to viktige vedtatte målsettinger:

Innen 2100 skal fattigdom være avskaffet og den globale gjennomsnittstemperaturen skal ikke ha økt med mer enn to grader for deretter å flate ut

Ser vi på miljømålsettingen, må det vurderes hvilket fotavtrykk sol, vind og kjernekraft i løpet av sine levetider etterlater seg i naturen, med henblikk på utslipp av CO₂ per produserte kilowattime. Det svenske energiselskapet Vattenfall har gjort en analyse av akkurat dette. Selv om ingen av de nevnte energibærerne produserer CO₂ under drift, skal de lages og til slutt begraves, og det setter sine miljøspor. Solceller produserer 30 til 60 ganger mer CO₂ enn kjernekraft, og vindmøller fire ganger mer. 

Sett fra denne synsvinkelen er kjernekraft mest miljøvennlig

Moderne kjernekraft har heller ingen problemer med lagring av radioaktivt avfall. Lagringstiden kan komme ned til 350 år, avfallet kan også brukes på nytt. Ingen har omkommet på grunn av radioaktiv stråling i et vestlig kjernekraftanlegg av typen generasjon II. 

De tidligere innvendingene mot kjernekraft er blitt til fordommer.

Tenk det vi satte et prøveprosjekt med atomreaktorer på Kjeller og i Halden for å finne ut om atomenergi kiunne brukes  i energiforsyningen.

Denne ble nærmest skrotet.

Frankrike får mestparten av energiproduksjen av kjerneenergi (70%) , mens Sverige og Tyskland skal skrotet sine atomanlegg.

Vi skroter altså dette alternativet selv om vi ikke har hatt noen alvorlige ulykker i Europa.

Vi skal atså bruke millarder avpenger for å redde klimaet om 50 år og det mens verden går ad dundas med krigen i MØ og med dens ødeleggende virkninger  på andre kontinenter.

Resultatet er flyktninger på flukt destabiliserer i mange land. Fortsatt tror noen at det er utlendinger som skal integreres , men det er vel det stikk motsatte.

Det er vel noe annet vi har mer å frykte (eller se fram til ettersom):

Stjernetyderen HamriskCE viser  i en video  og det er dette oppslaget som vekket hans interesse.

I present evidence why the new moon will most likely be sighted on October 3rd 2016 and why I no longer believe that Sept 23, 2017 is the Feast of Trumpet

(Legg merke til at Månen,Jupiter, Sola, Merkur, Venus og Mars vil være på linje 23 sept 2017. En tilfeldigehet?)

Fantastisk hvilke hjelpemidler en har for å følge med på stjernehimmelen og sammenligne det med den jødiske kalender.

Hvorfor er dette viktige nå?

Vårens jødiske høytider pekte profetisk på Yeshua første komme og høstens jødiske fester peker på hans gjenkomst.  Bortrykkelsen (rapture) kan bli på Rosh Hashanah. (Jonathan Bernie)

Kan dette være høsten hvor  Jesus henter sine venner?

I år begynner Rosh Hashanah ved solnedgang den 2. oktober.

I det gamle Israel, det nye året feiringen av Rosh Hashanah (som betyr "head of the year") var en dag med 100 shofar eksplosjoner og roper av hyllest.

Paul skrev  om at bortrykkelsen vil bli gjenkjendt ved begge disse tegnene:

For Herren selv stige ned fra himmelen med et imponerende rop, med stemmen til erkeengelen og med eksplosjonen av Guds shofar, og de døde i Kristus skal først oppstå. Deretter skal vi som lever, som er igjen, bli rykket opp sammen med dem i skyene ...

- 1 Tess 4: 16-17 TL

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt