Trond Wathne Tveiten

47

Anundsens dobbeltmoral

Publisert: 19. sep 2016

Anundsens opptreden i NRK-programmet Folkeopplysningen var et merkelig skue. Stikk i strid med hva flertallet i forskningsmiljøet mener, hevdet han at cannabis er mer skadelig enn alkohol, med bakgrunn i en upublisert svensk eksamensoppgave og noen billige avisutklipp. Nå skal han altså sende sine folk ut på skoleturne, for å øse av sin kunnskap til ungdommer – som nettopp har sett Folkeopplysningen (rekk opp hånda de som tror at ungdommene lar seg overbevise).

Justisministeren er sterkt imot lovlig cannabis, men før forrige valg ønsket han å oppheve de fleste reguleringer på alkohol, som vi vet er både dødelig og langt farligere. Folk skulle få brenne hjemme og sterkere saker skulle bli tilgjengelig i butikken. Anundsen har på denne måten gjort seg til talsmann for fri flyt av et av de farligste rusmidlene vi kjenner til; noe Normal aldri har gjort. Vi ønsker å lovregulere cannabis – et mildt rusmiddel det ikke går an å ta overdose med – med strenge og fornuftige reguleringer i statskontrollerte utsalgssteder. Aldersgrense er selvsagt, det samme er reklameforbud. Slik stopper man pengestrømmen til organisert kriminalitet samtidig som man respekterer voksnes valg. Norge har en god og streng alkoholpolitikk som burde være en modell for fremtidens lovlige salg av cannabis.

Trond Wathne Tveiten

Styremedlem Normal Norge, som jobber for fornuftig regulering av cannabis

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Trond Wathne Tveiten. Gå til den siterte teksten.
Stikk i strid med hva flertallet i forskningsmiljøet mener, hevdet han at cannabis er mer skadelig enn alkohol, med bakgrunn i en upublisert svensk eksamensoppgave og noen billige avisutklipp. Nå skal han altså sende sine folk ut på skoleturne, for å øse av sin kunnskap til ungdommer – som nettopp har sett Folkeopplysningen (rekk opp hånda de som tror at ungdommene lar seg overbevise).

Ejendommeligt.

Én ting er at han botaniserer så snævert at hans tungeste dokumentation er en eksamensopgave på et område, hvor der er omfattende international forskning tilgængelig.

En anden er at han betræder et spor, man ellers for årtier siden har forladt i oplysning om rusmidler og det er den usaglige dæmonisering af alle stoffer under et.

Man mener at have påvist at en urealistisk sidestilling af cannabis med heroin og kokain har medført at unge har overført deres erfaring fra cannabis om at 'de voksne' og forskerne ikke taler sandt, til disse langt kraftigere stoffer og er kommet galt afsted.

Det er måske bare partipolitisk spilfægteri, men det er uheldigt med så meget sludder i den offentlige debat.

Iøvrigt mener jeg ikke man bør være bange for hjemmefremstilling af øl, vin, spiritus og cannabis, for det er så tids- og arbejdskrævende at man ikke sådan lige udvikler et misbrug ad den vej.

Kommentar #2

Sindre Rudshaug

27 innlegg  1213 kommentarer

Anundsen har blitt PK

Publisert over 4 år siden

Et samlet forskerfelt sier at alkohol er langt farligere enn Cannabis. Bare politisk korrekte hyklere vil da ha forbud mot det minst farlige og tillate det farligste. FrP og Anundsen har blitt PK.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere