Verdidebatt

"Langsomt ble landet vårt eget"

Overskriften er hentet fra diktet 17. mai 1940 av Nordahl Grieg. Med tidens store endringer vil det ikke gå så lang tid vi oppdager - langsomt ble landet vårt fremmendt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Leserne som nedlater seg til å slå opp på sidene til HRS, de vil i dag finne en artikkel av den kjente danske journalist Mikael Jalving. Overskriften er "Det danske mindretal"  og handler om flere skoler i Danmark der etniske dansker er i mindretall, etterhvert betydelig mindretall. Eller rettere sagt, de fremmedkulturelle dominerer klassene totalt. En modig dansk elev, en av  fire i sin klasse skrev i et avisinnlegg at han følte i mindretall i egen hverdag.  Tilsvaret  var at dette måtte han finne seg i når han bodde i et multikulturelt land.

I klasser som er dominert av fremmedkultur og etterhvert også blir betjent av fremmedkulturelle lærerkrefter vil selvfølgelig også undervsningen bli fremmedkulturell, og det nasjonale  trykket ut på sidelinja. Med det sterke grep som islam har på sine disipler vil dansk historie, litteratur, sosiale normer - alt som smaker dansk neglisjeres til fordel for fremmedkulturen.  Det er således forståelig at de få danske elever har en utrivelig skolesituasjon. Les Jalvings artikkel, tenk på fremtiden - hundre år går jo så fort-.   Slik at ikke disse verselinjene igjen blir aktuelle:

Nu slåss vi for rett til å puste.
Vi vet det må demre en dag
da nordmenn forenes i samme
befriende åndedrag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt