Verdidebatt

Sharia - rasisme satt i system

I en annen tråd prøvde jeg å sette søkelys på det åpenbare rasistiske krav om at muslimske kvinner kun kan ekte muslimske menn. Tråden er nå herpet av bortforklaringer og avsporinger, så jeg prøver igen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sitatet under er hentet fra en en samliing som heter Landinfo - TemaNotat Pakistan.  Etter det jeg har forstått så er dette  offisielle og nøytrale  - ikke politiske dokument.

Det er interssant å se rasismen som preger den ekte islam.  En rasistisk holdning  ovenfor mer intime forhold til ikke-muslimer, og innad, mot kvinner av egen stand.  At det også innen familier,  klaner og div. avskygninger innen troen er stor og uoverstigelig avstand mellom de  enkelte grupper er kjent.  Siden de fleste av norske muslimer kommer fra nettopp Pakistan vil  forestillingene holdes i hevd innen de lukkede miljøer.  Noe  tvangsgifte og  krisesentre bærer bud om.  Som vi vet, er nye generasjoner enda mere opphengt i den rette tro og kultur.  Det er liten tvil om at sharia-lovverket  er et stort ønskemål for norske muslimer. Det skulle ellers bare mangle, siden skriftene deres påbyr det.

Men noe slikt ville være et brudd på norsk lov, i høy grad mot den såkalte rasismeparagrafen. Likevel har vi erfart at norske poltikere lefler ved tanker om å innføre sharia  for  virkelig å sementere dobbeltkulturen.  At diskriminering grunnet religion er straffbart har vi sett i dag.  At paragrafen gjelder diskriminering og forskjellsbehandling av kvinner og barn er velkjent.

Muslimer er majoritetsbefolkningen i Pakistan og utgjør om lag 97 prosent av landets totale befolkning. De religiøse minoritetene består hovedsakelig av hinduer, kristne og sikher. De aller fleste gifter seg innad i egen gruppe og ekteskap på tvers av religioner er uvanlig. Sharia begrenser muligheten for muslimer til å inngå ekteskap med representanter for andre religiøse grupper. Ekteskap mellom en muslimsk mann og en ikke-muslimsk kvinne som tilhører «Bøkenes folk» (kristne og jøder) er gyldig og eventuelle barn vil anses som legitime og ha arverett. En muslimsk kvinne kan derimot ikke inngå ekteskap med en ikke-muslimsk mann. Et slikt ekteskap vil være ugyldig, sosialt uakseptabelt og barna vil ikke ha arverettigheter. Det er rapportert om flere tilfeller av vold og overgrep som følge av slike ekteskap. Seks hundre kristne ble tvunget til å forlate sine hjem etter at en ung muslimsk kvinne flyktet fra sin fars hus med en kristen mann. Ved et annet tilfelle ble over førti kristne truet på livet av en muslimsk landeier fordi datteren hans hadde forlatt området med en kristen mann

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt