Verdidebatt

Er det noe galt med denne logikken, Sultan ?

Sohaib Sultan advarer mot rasisme og apartheid i forbindelse med rettsaken som skal føres mot frisøren på Bryne. Hun som nektet en hijab-kvinne adgang til salongen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det brygger opp til  konfrontasjoner i forbindelse med rettsaken i Rogaland, der frisøren Merete Hodne er tiltalt for å ha nektet en muslimsk kvinne adgang til salongen. Det snakkes om en form for apartheid som vi ikke vil ha. Greit det. Men muslimene selv sørger for den høyeste grad av apartheid, siden deres rasistiske religion forbyr muslimsk kvinner å ekte norske menn. Jo da, jeg vet at det er noen som har trosset forbudet. Hadia Tajik eksempelvis. Så det finnes unntak. (Hvorvidt eksen måtte konvertere vites ikke )

Frisøren i Bryne er vel også et unntak i så måte.  Men det er vel ikke så rart at folk forbinder dette plagget med død og elendighet.  Overlege Stig Frøland er en av dem, han ville ikke ha folk med dette plagget inn  i sykehustjenesten.  Jeg vil tro at legen vet hva han snakker om.

Så lenge min sønn ikke er verdig til å ekte en muslimsk kvinne, så forbeholder jeg meg retten til ikke ha noe med muslimer å gjøre, og uten å bli straffet for det. Jo,jeg vet at min sønn kan konvertere til islam,  og få sin elskede.   Men hijab-jenta i Bryne kunne  vel også kastet hijaben, om bare sånn midlertidig ?

Er det noe galt med denne logikken, Sultan ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt