Erling Grape

57

The white trash

Den hvite underklassen tilhører Donald Trumps velgerbase. Denne underklassen er utsatt for en voldsom forakt, "den fortjener å dø".

Publisert: 3. sep 2016

Middel- og overklassens elite fnyser av at Donald Trump virkelig kan utfordre deres egen kandidat, Hillary Clinton. Denne eliten verken forstår eller har noe til overs for de de folkene som utgjør velgerbasen til Donald Trump. De forstår heller ikke det opprøret og raseriet som ligger til grunn.
Forakten denne eliten har for denne underklassen, viser seg blant annet i denne uttalelsen fra en av de faste skribentene i det konservative tidsskriftet National Review, Kevin Williamson:
«Sannheten (om Rustbeltets døende bysamfunn) er at de fortjener å dø. Økonomisk sett er de en klamp om foten til samfunnet for øvrig. Moralsk er de uforsvarlige. Glem alt det teatralske Bruce Springsteen-tøvet. Glem alt skinnhellig snakk om de hardt kjempende fabrikkbyer i Rustbeltet og konspirasjonsteoriene om at kinesere og andre asiater stjeler jobbene deres. Den hvite amerikanske underklasse er en ond, selvopptatt kultur hvor hovedpunktene er elendighet og brukte heroin-nåler. Trump får dem til å føle seg vel. Som av heroin ...»

Dessverre er det ikke helt fritt for at denne forakten også gjenspeiles i Norge.

Arvid Bryne, tidligere USA-korrenspondent for Dagbladet skriver om dette i en liten kronikk i dagens Dagblad, Derfor omfavner de Trump

Filmbildet som illustrerer denne kronikken, er hentet fra en meget god film, Winter’s Bone, som ble vist på NRK, mener jeg å huske, muligens for vel ett år siden.

Donald Trump har neppe noe å tilføre denne klassen, Hillary Clinton i enda mindre grad. Tvertimot, Hillary Clinton er et av de fremste symbolene for eliten som øser sin forakt ut over disse menneskene. Donald Trump er til gjengjeld blitt et symbol på det gryende opprøret, ufortjent, men i mangel av noe bedre.

Snøfte Smith får stå som symbol på The White Trash.

Kommentar #1

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Snøfte Smith

Publisert rundt 5 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
Snøfte Smith får stå som symbol på The White Trash.

The new leader of the freee world.

Kommentar #2

Arnt Folgerø

12 innlegg  247 kommentarer

Middelklassen og white trash

Publisert rundt 5 år siden

Hadde Williamson brukt sin beskrivelse på hvilken som helst annen gruppe i det amerikanske samfunnet, hadde de politiske korrekte hylt opp om rasisme. Nå holder de kjeft, for det er i grunn greit at "deres egen" underklassen beskrives  som ikke-mennesker. Den hvite middelklassens syn på the white trash kommer også godt til syn ei en film som "Deliverance", om tre middelklassemenn som padler ned ei elv som skal demmes opp for å skaffe strøm til den urbane middelklassene slik at de kan dyrke sin universalitet mer uforstyrret. Håper indelig at Trump vinner. Det vil være et slag i fleisen for denne ekle, urbane middelklassen som arbeider så iherdig for å bringe "demokratiet" og menneskerettighetene ut til verdens folk. At en Trump-seier vil være noen hjelp for the white trash, er det lite som tyder på. Middelklassen sørger nok for at de dør, uansett hvem som blir president, mens de gjennom alskens lobbygrupper og organisasjoner jobber intenst for andre svake grupper, som psykisk utviklingshemmede f. eks. Joda, lusa kjennes på gangen, den endrer seg ikke. Den borgerlige dobbeltmoralen kjenner ingen grenser, den er universell.

Kommentar #3

Jørgen Sandemose

33 innlegg  752 kommentarer

Motbud

Publisert rundt 5 år siden
Arnt Folgerø. Gå til den siterte teksten.
i en film som "Deliverance", om tre middelklassemenn som padler

Likeledes den oppskrytte og motbydelige svenske filmen "Jegerne" - fra årtusenskiftet eller så.

Kommentar #4

Eivind Reitan

0 innlegg  96 kommentarer

Trash

Publisert rundt 5 år siden

I ,ikke så gamle dager,het det at "Hvit mann taler med to tunger." 

Den dannede middelklasse kan nå sies å "tale med svake lunger."Den ligger i respirator.Et instrument som må finansieres av den stat de nederste på stammen ikke ser mye til.Og som ,når prioriteringene blir uomgjengelige,ikke kan fø alle aspirerende college -og andre studenter.Deres framtid,som prosjektansatte el.l. vil ikke kunne fø,hverken den eldre eller unge garde.

Det forestående valg vil neppe endre dette,uansett utfall.

Det (eneste ?) morsomme scenario,ville være om et virkelig alternativt hode i Hollywood kunne få produsert en katastrofe- film.Om de utstøttes søte hevn ,etter at gjelden har havnet i fanget på middelklassen.Istedenfor  som en krykke for dens oppstigning i de (halv)rikes domene.Men den filmen vil neppe la seg finansiere.Av forståelige grunner.

Kommentar #5

Arnt Folgerø

12 innlegg  247 kommentarer

Regissørhoder

Publisert rundt 5 år siden

Reitan: "Men den filmen vil neppe la seg finansiere.Av forståelige grunner."

Det er nok ikke bare finansieringa som er probelemet. Tviler på om noe alternativt regissørhode er å oppdrive. John Boorman, som regisserte "Deliverance", er en begava filmkunstner. Hans  "middelklassehelter" er ikke udelt sympatiske (gode). Det er faktisk den "svakeste" av dem som "vinner" (spilt av den glitrende skuespilleren Jon Voigt).

Men den svenske "Jegerna" viser sosiale stereotyper inntil det motbydelige, som Sandemose skriver. Jeg vil gå så langt som å si at filmen er fascistisk, svensk, moraliserende, politisk korrekt middelkassefascisme på sitt aller verste, som fikk selvsagt fikk toppkarakter i den norske "globoid-avisene" Dagbladet og VG om jeg husker rett.

Kommentar #6

Johan Rosberg

24 innlegg  442 kommentarer

We're all white trash

Publisert rundt 5 år siden

...eller bedre formulert av C.S. Lewis i Mere Christianity: “A proud man is always looking down on things and people; and, of course, as long as you are looking down, you cannot see something that is above you.”

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere