Verdidebatt

The white trash

Den hvite underklassen tilhører Donald Trumps velgerbase. Denne underklassen er utsatt for en voldsom forakt, "den fortjener å dø".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Middel- og overklassens elite fnyser av at Donald Trump virkelig kan utfordre deres egen kandidat, Hillary Clinton. Denne eliten verken forstår eller har noe til overs for de de folkene som utgjør velgerbasen til Donald Trump. De forstår heller ikke det opprøret og raseriet som ligger til grunn.
Forakten denne eliten har for denne underklassen, viser seg blant annet i denne uttalelsen fra en av de faste skribentene i det konservative tidsskriftet National Review, Kevin Williamson:
«Sannheten (om Rustbeltets døende bysamfunn) er at de fortjener å dø. Økonomisk sett er de en klamp om foten til samfunnet for øvrig. Moralsk er de uforsvarlige. Glem alt det teatralske Bruce Springsteen-tøvet. Glem alt skinnhellig snakk om de hardt kjempende fabrikkbyer i Rustbeltet og konspirasjonsteoriene om at kinesere og andre asiater stjeler jobbene deres. Den hvite amerikanske underklasse er en ond, selvopptatt kultur hvor hovedpunktene er elendighet og brukte heroin-nåler. Trump får dem til å føle seg vel. Som av heroin ...»

Dessverre er det ikke helt fritt for at denne forakten også gjenspeiles i Norge.

Arvid Bryne, tidligere USA-korrenspondent for Dagbladet skriver om dette i en liten kronikk i dagens Dagblad, Derfor omfavner de Trump

Filmbildet som illustrerer denne kronikken, er hentet fra en meget god film, Winter's Bone, som ble vist på NRK, mener jeg å huske, muligens for vel ett år siden.

Donald Trump har neppe noe å tilføre denne klassen, Hillary Clinton i enda mindre grad. Tvertimot, Hillary Clinton er et av de fremste symbolene for eliten som øser sin forakt ut over disse menneskene. Donald Trump er til gjengjeld blitt et symbol på det gryende opprøret, ufortjent, men i mangel av noe bedre.

Snøfte Smith får stå som symbol på The White Trash.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt