Jørgen Sandemose

33

Televisjonære eksperter

Clintons ledelse over Trump er nede i fem prosent?

Publisert: 30. aug 2016

I dag viser de nyeste galluppene fra USA at Clintons ledelse over Trump er nede i fem prosent, mens to av de tre aller nyeste målingene holder på bare tre prosents forsprang. For få dager siden meldte Los Angeles Times at Clintons ledelse trolig var nede i to prosent.

Hvis noen slik forbedring var blitt Clintons posisjon til del, ville NRKs tekst-TV (den politiske korrekthetens drømmeregulator) straks ha sendt inn noen blå meldinger og kuttet ut en tilsvarende mengde stoff om havnekonflikten og så videre.

Bevis (om det skulle trenges): Tekst-TVs evinnelige gladmeldinger fram til 23. juni hver gang en eller annen britisk Brexit-måling gikk bra for Remain-siden – samt tilsvarende fortielser ved motgående nyheter.

Da NRK startet opp en ”valgvake” omkring opptellingen etter referendum’et Sankthanskvelden, intervjuet Blekastad Almås to besynderlige ”eksperter” fra Kristiansand. Alle tre tok utgangspunkt i at en siste måling hadde gitt flertall 52-48 for Remain. Jagu klarte de å regne det som en seiersmelding for Remain, selv om like mange målinger (pluss denne seers tip!) sa det motsatte. Den mannlige Kristiansandseksperten, som fagmessig var i kledd sort dress med brede hvite striper, understrekte at det mest sannsynlige, hadde han alltid ment, var 55-45 seier til Remain.

I tillegg nevnte de jo at Nigel Farage (av alle!) hadde sagt (les: vært dum nok til å si) at nevnte måling viste at Leave vılle tape. Uttalelser fra slike tre norsk-britiske ”eksperter” var nok til at også Almås lot løpet kjøre, på samme ukyndige måte som TV-leder Lars Jacob Krogh dreiv på natta til 26 september 1972. Da jeg (i 2016) slo av TV’en etter en halv times savling på skjermen, hadde Almås nettopp spurt hva som ville skje når Cameron dro til Brussel dagen etter, for offisielt å erklære at England sto klippefast.

Dette er selvsagt bakgrunnen for at Tekst-TV stadig plager lisensbetalerne med meldinger om påståtte vansker for Brexit-gutta.

Tilbake til Statene: Er det noen som har merket seg kandidatenes uttalelser om arbeidsmiljølover og fagorganisering? Noen som veit hvem som er verst? For dette skulle jo være viktige tema for NRK-statskanalen.

 

 

1 liker  
Kommentar #1

Arnt Folgerø

12 innlegg  247 kommentarer

Verst?

Publisert over 5 år siden

Sandemose: "Tilbake til Statene: Er det noen som har merket seg kandidatenes uttalelser om arbeidsmiljølover og fagorganisering? Noen som veit hvem som er verst? For dette skulle jo være viktige tema for NRK-statskanalen".

At dette spørsmålet skulle være interessant for statskanalen, har jeg vansker med å tro. Når det gjelder dette sprøsmålet, skulle jeg mene at begge er like ille, uten at jeg har belegg for å si det. Men det virker som om Trump, i hvert fall retorisk, er mer opptatt av de arbeidendes kår enn "Killary". Av de to, er jeg ikke i tvil om hvem jeg ville ha stemt på, men utgangspunktet for mitt valg ville ha vært utenrikspolitikken til USA. Den er vel det minst vanskelige å gjøre noe med for en US-president.

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere