Verdidebatt

Ekteskapet den mest stabile ramme

Ekteskapet er den mest stabile rammen rundt barns oppvekst.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Vårt Land 30/8 står det at KrF sier ja til vennskapsbarn. Dette er en misvisende overskrift, og jeg vil gjerne forklare hva jeg forsøkte å si til Vårt Land.
 
KrF løfter fram ekteskapet som en god og den mest stabile rammen rundt barns oppvekst.
 
Alle barn er ikke unnfanget i ekteskap eller vokser opp med foreldre som er gift. Mange barn vokser opp med én forelder, eller foreldre som er kjærester eller samboere. Noen er også unnfanget av og vokser opp med foreldre som er venner.
 
Selv om KrF løfter fram ekteskapet som den mest stabile rammen rundt barn, respekterer vi at folk tar ulike valg, og vi verken kan eller vil regulere hvordan barn unnfanges. Politikere kan regulere hvem som får bistand fra staten gjennom assistert befruktning, men politikere kan ikke regulere hvem som unnfanger barn på egen kjøl. Surrogati er for eksempel noe helt annet enn dette og noe KrF er sterkt imot.
 
Til alle tider har barn blitt unnfanget både innenfor og utenfor ekteskap, og ikke alltid i tråd med vanlige normer og etiske kjøreregler. Alle mennesker er like velkomne og like mye verdt uansett hvordan vi har kommet til verden. KrF ønsker alle barn velkommen.
 
Jeg tror et barn kan ha en god oppvekst selv om foreldrene ikke er gift eller bor sammen, det aller viktigste er at barnet har foreldre som er glad i dem og tar ansvaret på alvor, som den livslange forpliktelsen det er å få barn.
 
Jeg mener like fullt at ekteskapet er den beste rammen rundt et barns oppvekst, og dette er også KrFs syn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt