Verdidebatt

Når Strømmestiftelsen driver politikk, - kan de da forvente våre penger?

Strømmestiftelsens generalsekretær Øyvind Ådland går i dag friskt ut på verdidebatt og agiterer for at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger, - da har de har valgt politisk side.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter min mening så kan ikke religions-nøytrale eller politisk nøytrale organisasjoner velge en klar politisk profil, og deretter henvende seg til det brede lag av folket og be om penger. Strømmestiftelsens absolutte toppleder går nå altså hardt ut og oppfordrer til at vi som nasjon må vise "medlidenhet og barrmhjertighet" , og ta imot flere kvoteflyktninger.

Med den ukontrollerte flyktmingstrømmen over Storskog friskt i minne, synes jeg det er nesten frekt av en leder for en politisk uavhengig organisasjon, å ta slike klare politiske standpunkt. For det finnes vitterlig to fløyer her i Norges land, av meningsbærere i denne saken hva gjelder flyktninger, -de som er for - og de som er imot å ta inn flere.

"Alle vet" at venstresiden,  liberalister, humanister, og kultureliten er positivt innstillt til innvandring uten å frykte konsekvensene. På den andre siden er det kristenkonservative, verdikonservative og anti -eu/Schengen fraksjonen sterke motstandere av både moderat og ukontrollert innvandring.

Hvordan kan da generalsekretær Øyvind Aadland gå frimodig ut og gjøre seg til politisk motstander av "halve Norge?" -Og samtidig appellere til vår dårlige samvittighet for verdens fattige,- og be om flere givere og gaver?

Så spør jeg meg selv om Aadlands motiver. Hvorfor vil han fylle opp igjen mottakene og hente enda flere innvandrere til Norge?

Det sier seg jo selv at arbeidet til Strømmestiftelsen i den tredje verden møter finansieringproblem. Verden omkring oss er blitt farligere. I disse dager da vi i Norge årlig mottar og bosetter ti-tusenvis av flyktninger til Norge, er vel ikke akkurat hjelp til den tredje verden det vi først åpner lommeboken vår for å gi til. Nordmenn holder gavene sine tettere til brystet- vi er skeptisk til hva vi gir til.

For det andre så er det betydeligere vanskeligere å arbeide i mange land. Nasjonalismen er sterkere enn den har vært tidligere i mange land, og vestlige hjelpere blir sett på som inntrengere med egne agendaer. Et åpent spørsmål er da om Strømmestiftelsen prøver å flytte sitt hjelpearbeid til Norge, og at de derfor driver lobby-virksomhet for å få inn enda flere flyktninger.

Strømmestiftelsen har allerede støtte fra Norad, - men er de nå ute og fisker i opprørt vann, for å få nye økonomiske oppdrag og berike seg på flyktningkriser? Eller er det som Strømmestiftelsen sier: "Norge har overvettes av ressurser og økonomisk evne til å ta inn og bosette flyktninger?

Uansett - jeg kan ikke gi økonomisk støtte til en,-som jeg oppfatter som en politisk motstander. Da er jeg blitt krenket. Da vil jeg heller advare andre om å gi gaver og penger.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt