Arnt Folgerø

12

SKEI GRANDE, EN TRUSSEL MOT DEMOKRATIET?

Trine Skei Grande fikk en helside i Aftenposten mandag 1. august for å fortelle hvor kunnskapsløse, fryktredne, uærlige, løgnaktige, fremmedfiendtlige, uansvarlige og farlige politikere som Nigel Farage, Boris Johnson og Donald Trump er.

Publisert: 11. aug 2016

For undertegnede er Skei Grandes framvisning av mangel på sjølrefleksjon ingen overraskelse. Men det er få av hennes kolleger som bringer den politiske svadaen til hennes høyder, selv om hun får skarp konkurranse i sin sverting av brede befolkningslag i Storbritannia (UK) og USA fra sin partifelle, Sveinung Rotevatn. Han sier rett ut: ”Det er mogleg at Trump-fansen er frustrerte over økonomien, men dei er også ein gjeng hatefulle, ignorante fascistar.”

 

De millioner som har gitt uttrykk for motstand mot økt arbeidsledighet, reduserte lønninger og lavere levestandard og økt fremmedhet i sine egne samfunn, blir altså betegnet som fascister. Store deler av den britiske arbeiderklassen, som er ruinert av den styrende middelklassen og dens allierte, finanskapitalen, var, ifølge Skei Grande, med på å stemme UK ut av EU på grunn av feilinformasjon og skremselspropaganda fra populistiske politikere. At Brexit-flertallet kan ha noe med den politikken som Skei Grande og ”hennes” eksperter har ført, har aldri neppe streifet Venstre-lederen. Men Brexit viste noe man kunne forsverge ikke var mulig i den vestlige verden, nemlig et ja til brudd med den rådende politikken.

 

Det er neppe USA og UK som er hardest rammet av Skei Grandes og elitenes dyrking av den økonomiske liberalismen med sine friheter for kapital, arbeid, varer og tjenester. Disse frihetene har hatt langt alvorligere følger i EU-land som Frankrike, Hellas, Italia, Spania, Portugal med en ungdomsledighet på opptil 50 prosent og en hel generasjon i knestående økonomisk og sosialt. Svaret fra folk i disse landene er også oppslutning om ”populistiske” partier, men med politiske valører som i noen tilfeller skiller dem fra populismen i land som Storbritannia og USA. 

 

Elendigheten i EU og USA er et resultat av den økonomiske liberalismen som Skei Grande med heftighet trykker til sitt omfangsrike bryst. I sin moralisering og mangel på kontakt med økonomiske, sosiale og kulturelle realiteter skjønner ikke Skei Grande at det er hennes politikk som er problemet. Det stadig flere i USA og EU reagerer mot, er løgnene og bedraget som det politiske etablissementet har forsynt opinionen med i årevis, ledsaget av råd fra en ekspertise som i Skei Grandes forestillingsverden er objektiv og renset for ideologi og politiske interesser. At en parti-leder gir uttrykk for slike primitive forestillinger, er ikke oppsiktsvekkende i et land der den intellektuelle armoden, særlig blant politikerne, burde tilsi en form for intellektuell nødhjelp. Skei Grande leder et parti som nærmer seg promillenivå i oppslutning, men med sitt politiske budskap er hun en av de mest høylytte heroldene for det felles tankegodset som dominerer politikken her i landet. Verken hennes retorikk eller framtoning ellers bærer bud om fornuft eller ansvar. Og i så måte er hun en større trussel mot demokratiet enn de populistene hun blåser til kamp mot.

 

   

Kommentar #1

Sindre Rudshaug

27 innlegg  1213 kommentarer

Spennende tider

Publisert rundt 5 år siden
Arnt Folgerø. Gå til den siterte teksten.
Elendigheten i EU og USA er et resultat av den økonomiske liberalismen

Økonomisk liberalisme er ikke noe problem.

Det som knekker USA og/eller Europa økonomisk er størrelsen på velferdsstaten, ukritisk import av mennesker der majoriteten er netto bidragsmottagere, kredittbobla, pengesystemet, banksterne og deres medsammensvorne - politikerne og til slutt noe ingen kunne ha kontrollert om de hadde prøvd - tilgangen på energi. Når store problemer kommer sammen omtrent samtidig, der energimangel som er identisk med evnen til produksjon kombineres med historiens største kredittboble, et pengesystem som det ikke lenger kan sparkes liv i i en verden full av mennesker som lever som parasitter og politikerne er mer opptatt av pk enn hvordan å reelt løse problemene - da blir det slik som kineserne ønsker sine fiender: En spennende tid:-). Les Martin Armstrong og litt Zerohedge og bli vis. Det spiller ingen rolle om det blir Trump eller Hillary eller Skei Grande eller Siv Jensen - vi har brukt opp all den billige energien vi hadde på absurde eksperimenter og nå går netto energioverskudd på olje raskt mot null - da blir det mørkt:-)

Kom på: http://www.thehillsgroup.org/depletion2_019.htm

http://www.thehillsgroup.org/depletion2_008.htm

Ugh!

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere