Verdidebatt

Alkoholbruk i menighetene, eller hvordan møter menighetene mennesker med et rusproblem!

I sommer har igjen debatten om bruk av alkohol blant kristne i menighetene blusset opp igjen. For noen uker siden var leder for Evangeliesenteret på banen og tok et oppgjør med bruk av alkohol i kristne menigheter.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Deretter har mange meldt seg på debatten og kringkastet sine meninger.

Hvordan blir mennesker med et rusproblem mottatt i menighetene og hvilken forståelse er det er for de problemene denne gruppen fortsatt har overfor rus.Et glass for dem kan være starten på en ny utforbakke etter lang tids rehabilitering. Det er derfor av stor betydning at denne gruppen kan komme inn i menigheter hvor de kan føle seg trygge og at alkohol ikke brukes i menighetssammenheng.

Samtidig må en også forvente at menighetene søker kunnskap og kompetanse på dette feltet, hvis de da er opptatt av å hjelpe denne gruppen..

Å diskutere hva som er riktig ut fra Bibelen,totalavhold eller måtehold blir en helt annen debatt i denne målestokken. Om mennesker i menighetene og unge bruker alkohol eller hvilke oppfatninger og holdninger er også viktig i en menighetssammenheng  men denne kommer på siden av den problemstillingen som Evangeliesenteret og andre kristne organisasjoner har som utfordring her.

De fleste menighetene jobber ikke aktivt med å ta imot mennesker som kommer fra rusmiljøer. Medlemmene møter opp på møtene sine, ser gjerne en video fra et misjonsprosjekt fra Afrika og lenger penger i kollekten eller går ut på gangen og slår inn et beløp på bankterminalen. Rusmisbruk og de problemene som hører til i denne gaten er noe de hører om på nyhetene eller leser om i avisene.

Nå er det ofte pinsevennene som har tradisjon og erfaring med tidligere rusmisbrukere og mange ungdommer rundt i kristen sammenheng kjenner ikke denne problematikken. Min egen erfaring fra dette området både i politiet og nå innen russektoren er at vi snakker forbi hverandre.

Menighetene må få inn brukere og mennesker som jobber i denne sektoren og kjenner virkeligheten. Dette  tror jeg er viktig for alle menigheter som ønsker å få kunnskap om denne virkeligheten. Dette gjelder også i forebyggende sammenheng hvor unge vil få verdifull kjennskap og kunnskap om alkoholens forbannelse for mange mennesker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt