Verdidebatt

Radikaliseringens grunnlag?

Mina Bai har skrevet en uhyre interessant kronikk omkring religionens rolle for de terrorangrepene vi har opplevd i det siste, begått av tilsynelatende lite religøse personer.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mina Bai, norsk-iransk samfunnsdebattant og forfatter, med flyktningbakgrunn og utdannelse innen informatikk fra Universitetet i Oslo, har skrevet en uhyre interessant kronikk, blant annet

, og hennes egen blogg,

.

Kronikken er et tilsvar til en kronikk fra Usman Rana i Aftenposten 27. juli.

Spesielt synes jeg dette avsnittet forklarer mye om linken mellom religion og terrorisme.

Jeg kommer fra en moderne religiøs familie og kan aldri glemme hvordan det religiøse elementet var til stede i alt min far gjorde. I voksen alder kan man utenfor foreldrenes kontroll drikke, ha kjærester og leve et «vilt» liv, men dette forsterker skammen og den fortapelsen man er blitt hjernevasket til å tro på. Skammen kan hente deg inn når som helst og hvor som helst. Jo villere man har levd, desto dypere blir fortapelsen om man ikke får gjort opp sitt regnskap med Gud.

Det er mektige krefter som krever at man skal gjøre opp for sine synder. Man har vært en taper i livet, men kan fremdeles bli en helt hos Gud ved å drepe noen titalls hedninger og deretter seg selv.

Kronikken anbefales og gir forhåpentlig en dypere forståelse av det som er grunnlaget for at tilsynelatende sekulære og lite religiøse personer på kort tid kan radikaliseres og bli terrorister.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt