Verdidebatt

Eid al fitr

En bønn til muslimer og alle som har forbindelser til de med innflydelse

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når det i dag feires Eid al fitr over hele verden er det atter en gang på et bakteppe av vold. I en overskrift i avisene i dag sto det Intet er hellig for disse folkene! Oppslaget henspiller på de siste dagenes grusomme tap av menneskeliv i Medina, Istanbul og andre steder. Terroren mot egne troende er en del av renselsen som skal skje under ramadan. Dette er deres måte å rense kulturen for skadelige elementer.

Det er mennesker det er snakk om. Mennesker i seg selv er ikke skadelige. I kjølvannet av aksjonene ligger det ofre alle vegne, døde så vel som levende. Dette er ingen renselse, men en videreutvikling av mer hat og menneskelig fornedrelse i uendelig potens. Smerten som er forvoldt lar seg ikke reparere og vil forfølge de etterlatte til jordelivets ende.

Dette må ta slutt!

Islam som en fredens religion må vende om fra kanten av stupet. Islam i denne formen er ikke bærekraftig for utvikling, vekst og velferd. Man kan ikke skylde på andre enn seg selv når man begår grusomme handlinger overfor medmennesker. Andre sider av islam må vektlegges enn hevnen og døden for vantro. Det hjelper ikke hvor lite man har spist, drukket eller holdt seg sexuellt avholdende på dagtid når grufullheter begås med fullt overlegg i ly av religiøst vanvidd. Det er opp til muslimer flest, som individer og grupper, å ta den interne debatten om mål og midler. Årets ramadan må gå inn i historien som den siste da terror var akseptabelt virkemiddel for renselse. Selv den islamske verden har stort sett gått videre fra denne dogmatikken. Nå må resten overbevises om at dette er å kaste vanære over egne trosfeller og egne folk. Nå er tiden her for å vise gjensidig respekt og kjærlighet mellom alle folkeslag her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt