Verdidebatt

verdidebatt

hersketeknikker

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg tenker at debattsidene mere og mere styres av indirekte hersketeknikker. Tidligere var de mer direkte hersketeknikke og styrt av et slags gubbevelde som ofte støtter hverandre. Nå er det nok å komme med indirekte trusler og som at vårt land sidene kommer til å måtte stenge av om disse ikke får lesere og tilhenger som tidligere. Noen har klart å skape et slags maktovertak og om VL ikke ser dette eller tør å ta tak i det -det vet en jo ikke. Men så er det jo bl. annet slik det foregår i diverse kristene mijø og som vårt land da belyser på første side i avisen i bl.annet karismatiske miljø, og da skal en skrive om det og det skal det tilogmed snakkes høyt om det. Det henger ikke helt sammen dette landskapet.

Det som blir slått stort  opp på forsiden i VL blir tillatt i VL på disse skjulte debattsiden.

For et paradox.

Det var jo bedre en tid her men det mangler mye psykologisk innsikt i kristne miljø for det har jo vært veldig adskilt fra tro i norge i alle år tidligere. Dette snakkes det nå mye om i husgrupper men det når kanskje ikke videre til etablerte miljø.

Tror det er mange som har ting på hjertet men det er bare enkelte områder som blir tillatt belyst. Om folk får mange lesere og et tema, men det er ingen som tør å ra tak i det eller  ingen ønsker å ta tak i det i redaksjonen så blir innlegget flyttet ganske raskt vekk fra all tilgjengelighet-bare etter noen dager. Har merket meg det flere ganger. Det blir litt rar logikk her, men jeg vet ikke hvor mange som er med på hvilke avgjørelser innad i styre og stell.

I tillegg har det kommet en ny kvinnelig leder i avisen, men vet lite om henne.

Ja, hersketenikker skal nå belyses i kristne miljø, men helst de som er godtatt for å kunne belyses og  ikke de andre som driver med tro og hersking - så snevert er det. Hvem er tillatt å herske med -jo eks.Jehovas viner, de som har et sår i livet med unntak av de som jobber i vårt land og små karismatiske miljø - altså alle som ikke kan svare så veldig for seg og sitt på disse sidene her. Da kommer hersketeknikkene til syne.

Folk kan bli anklaget av herskere som sære og upassende for å belyse tro og vantro på disse sidene.  Samtidig snakker tilogmed 40 og 50 åringer on serien Skam. Mens her på sidene er det da etablerte maktmennesker som skal fortsette å definere alt og alle og det tør ikke noen å gripe fatt i - i avisen?? Det er jo en kristen avis, men på nett er den veldig forskjellig fra papirutgaven. Lurere på om alle de som bare leser papirutgaven er klar over det.

Tror ikke mange yngre eller nytenkere kommer med innlegg da fremover. De yngre jeg snakker med  fanger opp veldig mye veldig fort og de som vil være konger på haugen vil jo ikke at det skal skrives om. De yngre har en helt annen form og dialog og ytringsområdene slik som i skam og det vil jo ikke gamle mennesker  begripe.

Stoltenberg har vett nok til å fortså at hans verden forsvinner stadig merer og mere-ikke alle som er villig til å gi slipp på denne makten i det kristne rommet tydeligvis.

Det er noe det med tro i Norge... noen er ydmyke, vennlige eller opptatt av kunnskap mens andre bruker tro som maktmiddel og for å sikre sine egne og faslåste holdninger. Danne seg nettverk av fans eller støttekontakter. De kloke og kunnskapsrike behøver ikke å drive med spill og kameraderi de er opptatt av helt andre saker.Ofte tema og ofte tro og sakelighet.

Har veldig sans for det ryddige oppgjøret i Oase-sammenhengen. Mye sakelig diskusjon der.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt