Verdidebatt

Samfunnsstraff, samfunnstjeneste

8 ungdommer med innvandrerbakgrunn er dømt til samfunnsstaff etter å ha begått flere ran , slått ned og invalidisert eldre folk. Bør Bastøy rehabiliteres ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Først et spørsmål til folk som måtte vite :   Hva er samfunnsstraff ?  Er det skikkelig arbeid  utført under tilsyn av voktere, eller en temmelig lettvinn lediggang  uten oppfølging ?  Hvem er ansvarlig for at straffen blir sonet,  politi eller sosialetat/barnevern ?

Hvordan virker straffen på de dømte ? Jeg regner med at  rampen  ler myndighetene rett opp i trynet, og tenker på hvor inni hampen dumme norske, bleike poteter kan være. Ofrene er det ingen som tenker på - gjerningsmennene er ofrene.

Jeg spør  - bør institusjoner som Bastøy rehabiliteres ?  Et svar på det kan ikke vites før vi vet hvordan det gikk med de fleste gutter som havnet på Bastøy. Ble de fleste skikkelige mennesker, eller havnet de i  forbrytergjenger når de slapp løs ? Vel, vi hadde ikke de store rivaliserende gjenger i hovedstaden før multikulturen rammet oss.  Med den følger mer kriminalitet, nye mønstre for straff og rehabilitering.  Men er samfunnsstraff det rette ?  Erfaringer ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt