Tore Hansen

53

Fordommer mot sin egen etnisitet?

Publisert: 26. mai 2016

Synes dette innlegget klargjør mye den veien samfunnet tar, og på den måten også degraderer oss som da ikke har "mørk hud":

http://www.vg.no/nyheter/meninger/facebook/snorre-valens-blindsone/a/23693869/

Da jeg vokste opp på 70-80 tallet, så var det her aldri noe problem. Og jeg oppfatter heller ikke nordmenn (eller svensker, ettersom jeg har bodd i Sverige i 5 år) som noen rasister eller noen med høye fordommer. Men jeg oppfatter gjerne mennesker som kommer fra visse land og visse steder, med høye fordommer mot nordmenn og deres måte å leve på. Og noen vil gjerne trøble oss for å skrive R (rasisme) ordet og F (fordommer) ordet, når det egentlig bare er snakk om å diskutere samfunnsutvikling som er mindre god. Såpass lite god at de med "hvit etnisitet" må virkelig ordlegge seg riktig, for å ikke havne i medias gapestokk. Og det er mye, mye verre i Sverige.

"Houston We have a problem", vi har ett demokratisk problem! Det er bare å vise til Ambulansesjåfør Erik Schjenken, som ble uthengt av Kristin Halvorsen som da var finansminister i 2007. Han ble heng ut i media, også med "gode norske krefters" hjelp, men senere ble han frifunnet i retten. Han var ingen rasist. Men hva kan man da betegne Kristin halvorsen (med flers) oppførsel, som forhåndsdømte uten å vite? Kanskje man da kan bruke R ordet og F ordet mot egen etnisitet? Les saken her:

https://no.wikipedia.org/wiki/Ambulansesaken_(2007)

Spørsmålet er om de som roper høyest om rasist og fordommer, kanskje har det i seg selv? Om en med en "mørkere hud" hadde kalt meg som "hvit" noe nedverdigende, så hadde jeg aldri gått inn til hverken pressen eller til politianmeldelse. Tross alt, jeg har jo vokst opp i denne kulturen, jeg tåler litt støy, uten å lage en rettsak av det. Og det gjør vel også våres nye landsmenn? De tåler en debatt mot ting vi nordmenn reagerer på, uten å ta frem det Røde kortet for utvisning? Eller....?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere