Verdidebatt

Motstridende vers i Bibelen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvordan forklarer man disse?

Første Krønikebok
Kapittel 21:1-2
Satan stod opp mot Israel og egget David til å holde folketelling i landet. 2 Da sa David til Joab og de andre hærførerne: «Gå og tell israelittene fra Be'er-Sjeba til Dan og la meg få melding, så jeg kan vite hvor mange de er.»

Andre Samuelsbok
Kapittel 24:1-2
Enda en gang ble Herren brennende harm på Israel. Han egget David opp imot dem og sa til ham: «Gå og hold folketelling i Israel og Juda!» Da sa kongen til hærføreren Joab, som var hos ham: «Dra rundt til alle Israels stammer, fra Dan til Be'er-Sjeba. Du skal mønstre folket, så jeg kan få vite hvor mange de er.»


- Som man kan se er innholdet i disse versene like, bortsett ifra at "Satan" er byttet ut med "Herren" i det siste verset. Ellers registrerer jeg at det i det siste står "Enda en gang". Betyr det at det er snakk om to forskjellige folketellinger? Eller er det bare for å understreke at Herren enda en gang(en av mange ganger) har blitt harm på Israel?
Siden "Herren" ikke kan være "Satan" må det vel være en menneskelig svikt, utført av de(han) som skrev denne teksten? Det virker jo ulogisk at David skal være interessert i å gjøre en slik tjeneste for Satan. Det er forsåvidt også ulogisk at Gud trenger et menneske for å gjøre denne jobben.
Disse motstridende versene fant jeg i en bok jeg fikk låne av en muslimsk venn og er et av flere eksempler som overbeviser muslimer om at Bibelen har blitt forandret på. Jeg ser på denne detaljfeilen som et lite problem, da jeg er klar over at mennesker har forfattet Bibelen, i motsetning til hva muslimer tror om Koranen(det finnes faktisk motstridende detaljer i Koranen også, for de som tør lete!).

Men uansett vil jeg sette pris på dersom noen, med mer Bibelstudieerfaring enn meg, har en god forklaring på disse motstridende versene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt