Trond Bollerud

8

KORSET

Anders Wyller (1903 - 1940) var en av samtidens store kulturpersonligheter.Sammen med den senere biskop Kristian Schjelderup, dannet han Nansenskolen på Lillehammer. Sitatet nedenfor er fra et av hans foredrag.

Publisert: 13. mai 2016

Jeg ser et kors med røtter dypt gjennom jorden også i mitt land og filtret inn i mitt hjerte. Jeg er bundet til det og har ansvar for det. Norge uten korset er ikke lenger Norge, men noe annet, og jeg uten korset er overhodet ingenting. Men dette kors er i dag kringsatt av fiender, mennesker og demoner som gør hva de kan -i tanke, ord og handling- for å rive det over ende. De klarer ikke å rive korset over ende, men de kan gjøre det meget ondt, de kan klare å rive røttene opp både i en slekt og i et land, og ble det min slekt og mitt land, ville jeg kjenne det som om jeg ikke lengere hadde et hjem på jorden.

Kommentar #1

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Jesu Kristi Kors er et Seierskors

Publisert over 5 år siden
Trond Bollerud. Gå til den siterte teksten.
Jeg ser et kors med røtter dypt gjennom jorden også i mitt land og filtret inn i mitt hjerte. Jeg er bundet til det og har ansvar for det. Norge uten korset er ikke lenger Norge, men noe annet, og jeg uten korset er overhodet ingenting. Men dette kors er i dag kringsatt av fiender, mennesker og demoner som gør hva de kan -i tanke, ord og handling- for å rive det over ende. De klarer ikke å rive korset over ende, men de kan gjøre det meget ondt, de kan klare å rive røttene opp både i en slekt og i et land, og ble det min slekt og mitt land, ville jeg kjenne det som om jeg ikke lengere hadde et hjem på jorden.

Jesu Kristi Kors er uansett vårt seierssymbol, for det som først så ut som et nederlag. Nettopp det vendte Jesus til seier. Uansett omstendigheter, Jesu Kristi Kors er er også vårt Seierskors.

For Jesus seiret over alle ondskapens krefter på Golgata Kors og sonte alle våre synder.

Alt er dekket og klart for enhver som vil ta i mot Jesu Kristi Frelsesverk, uansett ytre omstendigheter og uansett fattig som rik.

Om Gud ikke landet vil trygge og berge,

ingen vaktmann kan det da berge.

Gud er Gud om alle land lå øde.

Gud er Gud om alle mann var døde.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere