Verdidebatt

Norsk Politisk Atlas

Politisk ukorrekt oversikt over det Norske politiske landskapet, fra ondskapstyranni til godhetstyranni (1 av 3). Innspill/debatt om karakteristikker brukt av politiske motstandere mottas med takk.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
  • Del 1              Arbeiderpartiet, Høyre, FrP og SV
  • Del 2              KrF, Venstre, Senterpartiet
  • Del 3              Miljøpartiet De Grønne, Rødt, Liberalistene

Arbeiderpartiet

Kjennetegn:

Politikk:

Representerer videreføring av politikk og økt offentlig forbruk. Forsøker å fremstå som «mest offentlig ansvarlig», men bygger samfunn med økt handlingslammelse i møte med private og internasjonale interesser.

Velgere:

Tradisjonelle, offentlige ansatte og industriarbeidere som mener at store bedrifter bør eies av staten, uten at de har forstått kapitalismens fordeler. Blir oppfattet som enkle, men er nesten like intelligente som den typiske bedriftsleder-Høyre-velgeren.

Føde, miljø og utbredelse:

Dyrker offentlig tjenesteyting. Tilpasningsdyktig. Svært vanlig, særlig i det offentlige. Vanlig tilknyttet LO.

Høyre

Kjennetegn:

Politikk:

Viderefører politikk (konservativ) men med skattelette for de med høyest inntekt. Representerer økt arbeidsledighet og budsjettunderskudd, men profilerer seg som «økonomisk mest ansvarlig»  etter perioder med annen regjering.

Velgere:

Harmløse og gammelmodige følelsesmennesker med behov for anerkjennelse gjennom ting. Mangler evne til å finne grunnleggende, lykkeskapende mening med livet, og har manges sympati.

Føde, miljø og utbredelse:

Dyrker først og fremst marked og overforbruk. Luker gjerne politikk. Vanlig i nabolag hvor lykke har med balanseregnskap å gjøre. Utbredt i privat næringsliv, men sjelden mer enn fire år på rad.

Sosialistisk Venstreparti

Kjennetegn:

Politikk:

Liten, flaggbærende (røde og lilla flagg) gruppe, som stikker hodet frem for å rakke ned på andre, for så å løpe å gjemme seg bak Arbeiderpartiet. Representerer tanker om å tjene mer og arbeide mindre, voldsom økning i offentlige utgifter og tvangstanker generelt.

Velgere:

Er ikke sosialklienter som jobber for bedre vilkår slik mange liberalister tror. Sees ofte på bibliotek og er kamuflerte ressurssterke eks-kommunister i 40-årskrise.

Føde, miljø og utbredelse:

Dyrker navnet «Sosialisme», og tror at djevelen er «Liberalisme». Spredt. Bestanden ble kraftig redusert etter at integriteten ble testet ut i regjering. Truet av utryddelse.

Fremskrittspartiet

Kjennetegn:

Politikk:

Basert på spøkelseshistorier med aspekter av virkelighet, som formidles av autoriteter med talegaver. Forenkling og frykt («snakke rett fra levra») overskygger langt betydningen av faktagrunnlag, moral og intelligens. Klimavitenskap er så komplisert for dette partiet, at det er et ikke-eksisterende fagfelt.

Velgere:

En tydelig gruppe liberalkonservative som det har vært forsket mye på: Selvopptatte som oppfatter seg selv som mobbe-ofre. Følger blindt autoriteter som trigger frykt-respons. Har lavest IQ, men ofte velutviklet amygdala; en hjernestruktur som styrer sinne (typisk for rasister). Påfallende mange arbeidsledige. Oppfatter gjerne godt som ondt, og omvendt.

Føde, miljø og utbredelse:

Dyrker frykt, selvmedlidenhet og politiske herrer som «snakker rett fra levra», uavhengig av budskap. Opptrer både som ensomme, og i mer aggressive flokker. Kan da være farlig. Ikke utrydningstruede.

Kilder:

Sinte konservative og dumme rasister

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt