Verdidebatt

Streiken trappes ytterlig opp.

Anarki i arbeidslivet, det går på helsa løs.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette minner meg om heisemontørene som stanset alle heiser i mange byer og folk måtte ta til trapper gamle som unge. DETTE PÅ GRUNN AV AT DE HADDE MONOPOL PÅ ALT SLIKT ARBEIDE.

Her er et avisklipp: Streikevilje på topp De mener et fortsatt monopol på utføring av heismontørtjenester er en forutsetning for god tjenesteyting og et ryddig arbeidsmarked.

Det finnes ikke svart arbeid hos oss. Folk står sammen og går ikke bak ryggen på hverandre.

Heismontørene virker uangripelige. Streikeviljen er på topp, og pengene strømmer inn til streikekassa fra dispensasjonsarbeidet.

Situasjonen nå:

I løpet av de to ukene streiken har vart, har ti arrangement blir berørt. Bare nå til helga er det fire konfirmasjoner og en større middag som må avlyses, sier markedsdirektør Ronny Sandvik ved First Hotel Ambassadeur i Drammen til NRK.

Streiken i hotell- og restaurantbransjen brøt ut for snart to uker siden, og stengte hoteller merkes også i cateringfirmaet Condelica.

– Det er mange desperate mødre som trenger catering og mat, og det er litt hjerteskjærende. I de aller fleste tilfellene må vi fortelle at vi ikke kan hjelpe dem. Vi er fullbooket, sier eier Morten Carlson.

Fellesforbundet varslet onsdag at streiken trappes ytterligere opp, slik at nesten 7.700 hotellansatte vil være omfattet av streikeuttaket inne utgangen av neste uke.

Er det mulig at LO  kan stoppe Norge med en slik streik og  utøve et slikt skadeverk uten å ta økonomisk ansvar?

Ja de truer med å ta ut full styrke og stanser behandling av kreftsyke, feiring av konfirmasjon osv.

Dette er resultatet av at LO har truet seg til et lønnsnivået som er skyhøyt her i landet, 60% over ellers i Europa. Dette har de klart med effektivisering og på den måte har gjort det vanskelig for unge og komme inn på arbeidsmarkedet hvor arbeidstakerne er for godt beskyttet. Spesielt blir det vanskelig for alle de migrantene som søker arbeid.

Nedturen kommer til å bli smertefull.

Ja dette er et ondsinnet angrep på oss alle.

Gjester som ville inn til sitt hotellrom, blir stoppet av streikevakter.

Hvis demonstranter legger seg i veien og stopper all trafikk så kommer politiet å fjerner de.

Hvorfor  ble ikke disse fjernet? De stoppet lovlig ferdsel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt