Kristian Kahrs

109

Fusk og intriger i Demokratene

Den observante leser av Verdidebatt har kanskje fått med seg at jeg i min VD profil ikke lenger titulerer meg som informasjonsleder i Demokratene. StortingsKristian.com har nå gjenoppstått.

Publisert: 3. mai 2016

Etter at jeg var en av kildene til Bløffet seg til partilederjobb i Morgenbladet 29. april, har jeg blitt noe overrasket over reaksjonen fra partiledelsen i Demokratene. Mest minner de om en struts som stikker hodet i sanden og ønsker å late som om virkeligheten ikke eksisterer.

Mye tyder på at landsmøtet som ble avholdt i Kristiansand 16. og 17. april var ulovlig og ikke i henhold til partiets vedtekter.

Dette er en artikkel som dokumenterer hvordan den nyvalgte partilederen for Demokratene, Kim Steinar Kjærner-Strømberg eller hans kone Liv Beathe, har truet og sjikanert partimedlemmer anonymt slik at de skulle holde seg borte fra landsmøtet. En anonym «anerkjent» statsviter har dukket opp, og Kim Steinar har gitt inntrykk av at han er toppøkonom i en av verdens største globale investeringsbanker og meglerhus, Goldman Sachs.

Jeg tror faktisk denne artikkelen vil være meget interessant for de som vil lære mer om skittent spill, drama og politiske intriger i et lite parti. Likevel er dette en lang artikkel med mye dokumentasjon som det ikke er plass til på VD. Derfor håper jeg VDs lesere vil ha interesse av å lese min veldokumenterte artikkel Fusk og intriger i Demokratene, på 4193 ord.

Følg meg gjerne også på @StortingsKris og facebook.com/StortingsKristian. Jeg håper snart å få mer fart på disse sidene.

Kommentar #51

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg vil på ingen måte gå god for sannhetsgehalten i disse påstandene, men de er hentet fra et registrert norsk parti sin offisielle facebookside? Muligens sier det mer om partiet enn om Kahrs?

Når du ser på den siden vil du oppdage et innslag med munnspill. Etter det er det ikke mye som står usagt. 

Kommentar #52

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Andreas Horn. Gå til den siterte teksten.
Meh. Du kommer ikke langt med blått belte i Høyre idag. Det kreves blå-blått belte, hvis du skal holde ut.

Det er dager hvor jeg biter i beltet, men jeg holder ut. Så lenge jeg slipper å se Slagsmål i regjeringen skal jeg holde ut. 

Kommentar #53

Morten Andreas Horn

81 innlegg  2851 kommentarer

Sterkt og samlet

Publisert over 5 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Leser på partiet Demokratene sin Facebookside at Kristian Kahrs er ekskludert fra partiet etter enstemmig vedtak i ekstraordinært styremøte. Tekst og begrunnelse er lang, men inneholder flere godbiter:

Du utelot noen interessante lekkerbiskener fra pressemeldingen, Herstad. Se bare her:

"Derfor var partiet allerede i gang med en prosess mot Kristian Kahrs når Morgenbladet snek seg rundt hushjørnet og oppførte seg som aktivister, ikke journalister."

Dette er jo helt vesentlig informasjon, som setter artikkelen fra agenda journalist vennene til @StortingsKris i et helt annet lys.

I artikkelen til Morgen bladet avsluttes det, liksom hånlig, med hvordan partiets Store Leiar Kim Steinar Kjærner-Strømberg observeres gjennom nøkkelhullet, hvileløst vandrende i sin stue, snakkende i mobilen.

Men nå vet vi jo hvorfor han oppførte seg slik! Han var jo travelt opptatt med prosessen mot Kristian Kahrs! Dette var jo selve sinn bildet på en parti leder som tar sin oppgave på dypeste alvor! Selv når agenda journalistene står og hamrer på døra tar han den tunge jobben med å organisere eksklusjonen av en av sine giftigste kritikere.

Og et annet avsnitt, som også understreker hvor uegnet @StortingsKris er som talsmann, for ikke å snakke om leder, for partiet Demokratene:
"Vi som parti har aldri vært mer samlet og styrket enn nå. Det skyldes at partiet har fått en samlende og dyktig leder som får frem de gode kreftene i partiet, og som står enda mer styrket etter runden med Morgenbladet."

Her har du et parti som er levende opptatt av hvor samlet og sterkt de står samlet rundt sin sterke leder. Feiende flott og finslipt fascistoid. Men hva gjør @StortingsKris? Frenetisk forsøker han å vaske bort brunbreisen som hans partikamerater med stort strev har klint utover partiet. Og han vasker bort med trønder-sprit! Ikke rart det blir noe svineri ut av dette...

Kommentar #54

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Andreas Horn. Gå til den siterte teksten.
Her har du et parti som er levende opptatt av hvor samlet og sterkt de står samlet rundt sin sterke leder.

Samlet og samlet....? Jeg ser noen spede røster som ønsker seg tilbake den samlende(!?) Vidar Kleppe?

Kommentar #55

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Andreas Horn. Gå til den siterte teksten.
Her har du et parti som er levende opptatt av hvor samlet og sterkt de står samlet rundt sin sterke leder. Feiende flott og finslipt fascistoid. Men hva gjør @StortingsKris? Frenetisk forsøker han å vaske bort brunbreisen som hans partikamerater med stort strev har klint utover partiet. Og han vasker bort med trønder-sprit! Ikke rart det blir noe svineri ut av dette..

Personelly har jeg aldri hatt noen sans for denne trønderspriten. Å være anderledes gir seg ulike utslag. 

På den annen side er det godt å se at partiet er samlet. Dvs at 36 av 46 delegater har fått den formann de ville ha. Ingen stor flokk, men Jesus hadde i sin tid bare 12 og vi vet hvordan det gikk med den flokken. Med denne pangstarten på Jesus er det all mulig grunn til å tro at allerede i år 3000 eKrf vil Demokratene ha lagt under seg nok demokrøtter til å bli verdens største parti. 

Om Gud vil er jeg død da. 

Kommentar #56

Morten Andreas Horn

81 innlegg  2851 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Da bør de nok leie inn Donald Trump (han er helt sikkert ledig etter november-16). Da vil de bli huge!

(Og for å være ærlig: Håret til The Donald er mye stiligere enn håret til @StortingsKris!)

Kommentar #57

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Et dikt for anledningen

Publisert over 5 år siden

Brunbeiserne

De elsker å male store portrett,

men har bare brunt på sin palett.

Hver gang de maler en antagonist,

blir motstanderen fremstilt som nazist.

Jarl Henning Ulrichsen

Kommentar #58

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Så breddfull av selvironi som Kahrs er går nok alt dette helt greit å takle. Det er en del av en stor politikers psyke å håndtere også alvorlige emner på en humoristisk måte. Dette har røtter helt tilbake til da Erling Falk i Mot Dag definerte det. Se bare på president Obama og hans tale til de internasjonale korrespondentene i pressekorpset i Washington sist uke. Hele talen på en halv time er et eneste revynummer. Presidenter i USA forutsettes å holde slike taler. Selv om de har taleskrivere kommer mange av poengene fra dem selv. Det er til sist deres valg av poenger som er utslagsgivende. 

For alle oss som har gått gradene i et politisk parti av noe størrelse lærer vi alle former for argumentasjon. Vi lærer å aldri være langsinte, vi lærer å ordlegge oss. Vi lærer å ordlegge oss inntil vi kan gode replikker som sitter. Vi prøver oss ikke akkurat foran speilet. Ungdomsorganisasjoner er mer spontane enn som så. Vi plumper ut med det. Får buing og sko kastet etter oss, og så blir vi siviliserte etterhvert. Når vi har blitt kvistet ned mange nok ganger står vi frem som en fugl Fønix, som en politikkens kentaur som i forfinet form trer ut av det unge hemningsløse villdyret vi måtte ha vært da vi startet med den politiske gjerningen.

Inni oss har vi en drivkraft. En idé om noe, en vilje til å skape noe med partiet og samfunnet omkring oss, med oss selv i midten av en gruppe eller parti som har bestemt seg for det samme. Dette er grunnleggende verdier for oss som ble voksne i partiarbeide. Vi gjør det ikke alene og på egne vegne. Det er et fellesskap. Jeg kan se på debattantene på VD hvem som har denne erfaringen og ikke.

Jeg kan se at mange av de kristne sektlederne og tillitsmennene ville hatt godt av å lese Einar Gerhardsens Tillitsmanden og Jan P Syses håndbok for partimedarbeidere og tillitsmenn. Jeg kan lese hvem som har en tilsvarende kunnskap og ikke. (I mitt stille sinn tenker jeg også at mange kristne ledere som har vært kritisert i den senere tiden kunne hatt godt av en tilsvarende prøve og feileperiode. Da ville mange overgrep vært unngått.) Vi sitter ikke og sutrer og er fornærmet, kaller hverandre navn og slenger skit. Vi kan bedre metoder og bruker dem. Det er langt mer virkningsfullt å skrive innlegg som sier noe. Ekte politikere tåler den satiren som har vært i denne tråden uten å blunke. 

La meg bare nevne et eksempel før jeg går. Fiskeriminister Oddrun Pettersen var på besøk hos sine egne i nord. På kaia fikk hun en salve fra fiskerne som gjorde at fletta sto rett bakover. En reporter spurte om det ikke var ubehagelig å få slik kjeft fra folket hun var satt til å hjelpe. Kjeft, svarte ministeren..... dette er da bare vanlige nordnorske høflighetsfraser!:-)

Kommentar #59

Morten Andreas Horn

81 innlegg  2851 kommentarer

Lyrisk finale

Publisert over 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Brunbeiserne De elsker å male store portrett, men har bare brunt på sin palett. Hver gang de maler en antagonist, blir motstanderen fremstilt som nazist. Jarl Henning Ulrichsen

Det var så lyrisk, Ulrichsen, at det er fristende å la det bli siste ord i denne debatten.

Jeg var imidlertid ikke helt fornøyd med rytmen i siste del av verset, det halter litt. Nesten som islamofob argumentasjon. Jeg har derfor påtatt meg å hjelpe deg litt så flyten blir bedre:

"Brunbeiserne

De elsker å male store portrett,

men har bare brunt på sin brune palett.

Hver gang de maler en antagonist,

blir offeret avslørt som brun pessimist."

("Brun pessimist" er et poetisk ord for "islamofob", akkurat slik man i norrøn tid sa "gråbein" o.l. i stedet for å nevne ulven ved dens rette navn.)

Ellers fikk jeg en assosiasjon da jeg hørte om dette stadig minkende årsmøtet i partiet Demokratene, der den ene etter den andre stemmes ut. Nei, jeg tenkte ikke på Robinson-ekspedisjonen, men på Agathe Christies roman/spenningsfilm "Ti små negerbarn".
Inntil jeg kom på at det kanskje er støtende å sammenligne partiet Demokratene med negerbarn.

Kommentar #60

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Andreas Horn. Gå til den siterte teksten.
"Brunbeiserne

De elsker å male store portrett,

men har bare brunt på sin brune palett.

Hver gang de maler en antagonist,

blir offeret avslørt som brun pessimist."

Jeg er helt enig i at denne versjonen har en langt bedre "flyt" enn originalen. Men kudos til Ulriksen for forsøket.

Kommentar #61

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Vi kan ikke skape nasjonalfølelse på ordentlig ved å rakke ned på andre, gjøre oss bedre i egne øyne på andres bekostning.

Her mener jeg at to tankegange løber sammen i én og at det dermed bliver rodet.

Man må skelne mellem objektive og subjektive vurderinger.

Tag en kernefamilie - de mener rimeligvis at deres måde at leve på er den bedste for dem. De mener vel ofte sådan set at naboen lever mindre rigtigt, men forstår også at det kan se anderledes ud for nabofamilien. De kan altså helt fint mene at de lever bedst uden at se ned på andre, der lever anderledes.

Man kan, såvidt jeg kan se, ikke objektivt sige at australske aboriginals, der (oprindeligt) lever på et tidligt stenalderstadie, lever dårligere end vi gør.

Hvad man til gengæld kan sige er at forskellige grupper har valgt forskellige måder at leve på.

Problemerne kommer, hvis en gruppe vil bestemme over en anden eller når, som i vores tid, der er en lille gruppe, der vil presse alle kulturer ind i en nykonstrueret globalkultur, som passer de fleste dårligt.

Striden består mellem kræfter der mener at grupper har en ret til selvbestemmelse og en anden gruppe, der mener at klodens befolkninger skal underkastes deres hjemmesnedkrede kunstkultur uanset, hvadd e selv mener.

Derfor angriber og tilsværter de alt og alle, der hævder ret til selvbestemmelse.

En del mennesker har en usaglig affinitet til det totale og det brutale og de bøjer sig hellere end gerne for den stærke magt.

Kommentar #62

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Morten Andreas Horn. Gå til den siterte teksten.
I et litt lengre tidsperspektiv tillater jeg meg likevel et glimt av håp: Vi feirer snart nasjonaldagen for et land der humanistiske verdier, liberalisme og respekt for menneskeverdet står ganske sterkt.

Problemet er, som Anfindsen meget præcist anfører, at de værdier er selvundergravende, fordi de hviler på en afvisning/fornægtelse af menneskers egenskaber, som de udlægges af kristendom og naturfag.

De, som tror at disse værdier er selvbærende, bæredygtige, forsømmer at sætte sig ind i at i menneskelivet må det meste afbalanceres. Eksempelvis kan de fleste se at frihed må afbalanceres overfor andre hensyn og sådan er det med det meste, hvis man tænker lidt længere.

Kommentar #63

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Linjene i de store utviklingstrekkene må ikke være å bygge nye totalitære former for verdens styre og stell, men å bygge dem ned, spre makt, spre innflydelse, spre deltagelse og velferd. Fascismen kan ikke hjelpe oss med dette. Fascismen representerer så sterke inngrep i menneskenes liv at den på ett tidspunkt blir udemokratisk og overstyrer velgerne mer enn flertallet vil like, og diktaturet oppstår.

Globalisering går i den modsatte retning - imod det, du afslutter med.

Nationalismen er et forsvar for demokratiet, som ikke vil kunne overleve globalisering.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere