Verdidebatt

Jeg melder meg ut av KrF

Det har vært en vanskelig avgjørelse som har modnet over tid. Men jeg ser ingen annen utvei.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har i dag valgt å melde meg ut av KrF av flere grunner.

Jeg kan for det første ikke lenger stå inne for en flyktning- og innvandringspolitikk jeg opplever er nærmest fullstendig styrt av FrP. Jeg er verdiorientert som person, og ønsker å stå tydelig for verdier som nestekjærlighet og menneskeverd. Dette opplever jeg ikke at det såkalte flyktningeforliket ivaretar.

Jeg synes også det nye programforslaget fra KrF på flere områder tydelig toner ned partiets kristne profil. – Dagrunn Eriksen sier tydelig at ledelsen nå ønsker å tone ned K'en i KrF, og ønsker å skape et bredere folkeparti før neste stortingsvalg. Det er et retningsvalg og en strategi jeg er sterkt uenig i.

I tillegg har jeg hatt samtaler med ledelsen i Ålesund KrF om lokale forhold, men uten at dette har ført frem. Dette ønsker jeg ikke å kommentere nærmere her på bloggen, men sender heller et refleksjonsnotat til fylkesstyret i KrF.

Valget til bystyret i Ålesund er personlig, og jeg kan forsikre om at jeg fortsatt tar mandatet jeg har fått av velgerne i Ålesund på største alvor. – I den grad det blir nødvendig, vil jeg selvsagt fortsatt møte som vararepresentant i bystyret, komité for helse og velferd og de styrene jeg er vararepresentant til i Ålesund brannvesen og Åknes/Tafjord beredskap.

Etter valget har jeg så langt møtt en god del som vararepresentant til bystyret. Det er blant annet fordi Ålesund KrF fram til valget i 2017 har en av sine bystyrerepresentanter – Rigmor Andersen Eide – på Stortinget, og i presidentskapet i Nordisk Råd.

I fortsettelsen møter jeg, i den grad det blir nødvendig som uavhengig kandidat i bystyret i Ålesund – men da uten noen tilknytning til koalisjonen. Jeg vil vurdere hvordan jeg stemmer fra sak til sak, men velgerne kan være helt trygge på at jeg fortsatt vil stå for en tydelig sentrumsorientert og verdiorientert politikk.

Jeg vil ellers aktivt fortsette med å kommentere politiske spørsmål på egen blogg og i media, men nå som uavhengig politisk kommentator. Denne våren har jeg i løpet en uke vært oppe i over 20.000 besøkende på min blogg. Det har også vært stor interesse og debatt rundt saker jeg har kommentert i media. Mitt mål er å være en tydelig, verdiorientert og kunnskapsbasert stemme i samfunnsdebatten.

Først publisert på min blogg den 27.04.2016

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt