Verdidebatt

Forkvaklet teologi eller ikke, herr Tønnesen?

Et forsøk på å rydde opp i en misforståelse jeg tror noen har ovenfor det jeg tror på

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Så hva er sannheten om livet, det er jo ganske enkelt. Det er Guds liv og menneskets liv. Hvilket liv er evig? Det er Guds liv. Så hvordan kan menneske få evig liv? Ved å akseptere Kristus som Herre blir Gud tilgjengelig for å komme inn i menneske slik at Han kan dispensere Sitt eget evige, guddommelige inn i de menneskene. Kristus sier i Johannes 10:10 at Han var kommet for å gi liv, og det i overflod. Dette er ikke vanlig menneskeliv Han snakker om, men om Guds eget liv og natur som er lys, liv, evighet, rettferdighet, kjærlighet og så mye mer. En annen ting er at for Gud så er det ingen krav, men Gud har et ønske, et håp for mennesket at de vil det samme som Ham. Det er derfor Gud tillater menneske å ta sitt eget valg, til å leve sine liv slik de selv ønsker. Det er bare gjennom Guds "agape" (uselviske, oppoffrende og betingelsesløse kjærlighet) som mennesker selv velger å følge og samarbeide med Gud, og ikke gjennom krav. Det er dette som er Guds nåde. Jeg tror på at Gud er god til å være Gud, og at vi mennesker er det vi er.

Når det kommer til menneske, så lider mennsket i sitt sinn fordi sinnet er det stedet der menneske forsøker å bekjempe Satan. Les gjerne 1 Mosebok 3:1-5 hvor Satan frister Eva til å spise av frukten fra kunnskapens tre, og får henne til å tvile på Guds ord. Dette er noe som foregår i sinnet.

I 1 Mosebok 6:1-4, ser vi at menneskedøtrene får barn med Guds sønner, det vil si de falne englene, og resultatet blir kjød. Kan man da si at Satan bor i vårt kjød?  Disse falne englene er Satans undersåtter, og på samme måte er det kjød som blir produsert gjennom de falne englene, Satans domene. Det er ikke Guds rike vi snakker om her, for kjødet står imot Gud. Noen vil hevde at Gud har skapt oss alle, men I Guds øyne har Han faktisk bare skapt to mennesker, første Adam og den andre Adam, som er Jesus Kristus, Herren Selv.

1 Mosebok 1:26 sier

Så sa Gud: «La Oss gjøre mennesker i Vårt bilde, etter Vår lignelse. De skal ha råderett over fiskene i havet, over fuglene i luften og over feet, over hele jorden, og over hvert kryp som rører seg på jorden.»

Hva betyr det å ha råderett? Det er å ha herredømme, og Gud sier at menneskene skal å ha råderett over hvert kryp som rører seg på jorden, er ikke det inkludert slangen som fristet Eva i Edens hage. Dette betegner altså at Gud gav menneskene råderett over Satan, men fordi menneske falt og ikke ble fylt med den evig Ånden, gikk den menneskelige ånden i dvale eller koma, den ble lik død, derfor trenger mennesker å bli født på ny. Siden mennesket falt har ikke noe menneske kunne ha råderett på en slik måte som Gud først gav menneske som uttrykt i 1 Mosebok 1:26, ikke før Kristus kom. Årsaken ligger i menneskets falne natur, og at de har kjød istedet for "kropp." Så i overført betydning bor Satan i menneskenes kjød.

Jeg endret litt på min kommentar fra Åndelig overgrep må ikke dysses ned. Årsaken var at jeg følte at noen missforstod det jeg skrev. Jeg håper jeg har klart å gjøre det mer tydelig.

MVH

Rolf Larsen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt