Verdidebatt

Alice Bailey, den Ondes profet og disippel, eller ? ?

Alice Bailey f. 1880 i England, død 1949 i New York vokste opp i en kristent konservativ kulturkrets i Manchester på slutten av 1800 tallet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sin kristne barndomstro forlot hun til fordel for teosofi, esoterisme, nyreligiøsitet, okkultisme -(satandyrkelse). De siste 20 årene av sitt liv utgav hun 20 bøker i og rundt denne materien. Hun regnes som en av New Ages mest innflytelsesrike tenker og forfatter, og er opphavet til betegnelsen New Ages. Bøkene har jeg ikke lest, men hennes 10 punkts plan for en ny verdensorden og fjerning av kristendommens innflytelse er frapperende og skremmende lesning i dag. Skremmende fordi det åndelige situasjonsbilde i dagens verden har utviklet seg og kommet på plass, nokså nøyaktig etter hennes ønsker og «profetier»

Punkt 1: TA GUD OG BØNN UT AV SKOLEN.  Argument for dette; Kristendomsfaget gjør barn til treller under åket av kristendommen.

Selv begynte jeg på skolen i 1947 og fikk med meg kristendomsfaget, formidlet av en troende lærer. Det har senere blitt til mitt livs mening og lykke.

Punkt 2: REDUSERE FORELDRES AUTORITET OVER SINE BARN.

Dette gjelder ikke spesielt inkompetente foreldre, men generelt kristne foreldre og deres rett til å lære barna opp i kristen tro.

Punkt 3: FJERNE DEN JUDEOKRISTNE FAMILIESTRUKTUREN.

Virkemidler til dette er å fremme promiskuitet og fri sex før, innenfor og utenfor ekteskap. Resultat av dette blir jo en dramatisk økning av uønskede graviditeter. Løsningen på dette igjen er innlysende, og som følger i neste punkt.

Punkt 4: GJØR FOSTERDRAP LETT TILGJENGELIG BÅDE JURIDISK, OG PRAKTISK  VED Å BYGGE ABORTKLINIKKER.

Gleden av fri sex må ikke forhindres av uønskede barn.                                                                                 Vi husker jo at ledende politikere argumenterte med stor gjennomslagskraft for å få til den moderne abortloven. En av argumentene  var at ingen andre enn kvinnene hadde råderett over egen kropp. Mange kvinner har etter en slik handling fått ødelagt sin livskvalitet av sorg og dårlig samvittighet. Blir disse fulgt opp av de samme politikere?

Punkt 5:SKILSMISSE OG OPPLØSNING AV EKTESKAP MÅ GJØRES JURIDISK ENKELT, OG LETT Å GJENNOMFØRE.                                                                                                                                                       Dette må sees i sammenheng med punkt 2 og 3, og samtidig hennes hat mot den rådende, kristne familiestrukturen.

Punkt 6:HOMOFILI MÅ GJØRES TIL ALTERNATIV LIVSSTIL.

Vi vet at de som er født med en homofil legning har lidd mye vondt gjennom tidene på grunn mobbing og forfølgelse. Mennesker kan være grusomme slik, og særlig de som føler seg noe bedre enn andre. Men er det av empati og omsorg for disse som ligger bak her.                                                     Konteksten i denne 10 punktserien sier noe annet. Her blir det et virkemiddel i nedbrytningen av ekteskapet mellom kvinne og mann, den rådende familiestrukturen, for lettere å få bygge opp en ny verdensorden; «en ny tid».

Punkt 7:  GJØR KUNSTEN BETYDNINGSLØS, OG LA DEN GÅ SINE EGNE VEIER.

Hva som ligger bak her er litt diffust, men kanskje er det en viss del av kirkekunsten hun vil til livs. Men vi ser jo også at når det gjelder bildekunst, og til dels også musikk, så er det mye rart som har utviklet seg etter hennes tid.

Punkt 8: BRUK MEDIA TIL Å FORANDRE FOLKETS TRO OG TENKEMÅTE.

Og media har og blir brukt.

Punkt 9: SKAP EN INTERNASJONAL BEVEGELSE FOR RELIGIONSBLANDING.

Dette igjen for å fjerne kristendommens betydning, og fremme sekularismen. Det er mye «god» humanetisk tenkning her. Vi ser jo at en del humanetikere er mer opptatt av å kritisere og nedkjempe kristendommen, enn å problematisere voldelige religioner.

Punkt 10: ARBEID POLITISK FOR Å PÅVIRKE REGJERINGER TIL Å FORANDRE PÅ LOVER OG VEDTEKTER FOR Å FÅ TIL ALT DETTE.                                                                                                                                                      SAMTIDIG MÅ EN INFILTRERE KIRKER OG KRISTNE INSTITUSJONER TIL Å FORANDRE SITT SYN OG BEKJENNELSE.

Kristendommens betydning for den åndelige og kulturelle innflytelse i vestlige land må nedkjempes. Evangeliet og Mesterens kjærlighetsbudskap er gått ut på dato, og er ubrukelig.                                                                 Det «gode» i mennesket må odles frem, da først blir verden god å leve i for alle. Når mennesket blir fri fra unødvendige problemer og «moralske byrder», herunder uønskede barn m.m. Da vil det bli en ny og lykkelig tid, og alle er gode mot hverandre.

Vi kjenner igjen denne ånden i vår tid. Vår Guds gode forordninger vrakes, og Gud er død. Men dette er ikke nye tanker og visjoner, bare løftet frem igjen på en klarere og mer effektiv måte i vår tid.

En av de mest aktuelle kampsaker nå er homofiles såkalte «rettigheter» til å bli viet i kirken, og bli velsignet på lik linje med kvinne og mann som inngår ekteskap.                                                               Her har kirkens ledende kvinner og menn kapitulert overfor homofiles organiserte dyktighet til å infiltrere. Kirken har ingen hjemmel til å vie samkjønnede ut fra Guds Ord, slik som ekteskap mellom kvinne og mann.                                                                                                                                                    Det er jo heller ikke da av nød og rettferdig rettferdighetstrang at homofiles org. har trumfet igjennom dette, men av taktikk og dyktighet i infiltreringens kunst. Dette er helt i tråd med Alice Baileys ønsker og profetier.

Hadde jeg vert homofil og kristen ville jeg gått med min eventuelle partner til byfogden og blitt viet der av juridiske grunner. Siden hadde jeg fortsatt å gå i kirken, og regnet meg som velkommen der. Jeg hadde aldri hatt samvittighet til å være med på

å trumfe igjennom en slik splittelse av kirken og Guds Menighet. Kristne homofile som er aktive i dette – tenk dere om.

Det er tydelig at Baileys ånd i vår tid svever over alt dette som vi har tatt frem her. Eller kan vi heller si at et er Den Ondes ånd som svever her, og som hun var talskvinne og profet for.

Jeg venter meg her motstand av de «ugudelige», som de ynder å kalle seg. Men er det noen andre som har tanker og meninger om dette. Ser vi spesielle åndelige tegn i vår tid som vi må gjenkjenne, og stå opp imot. Eller er det best å tie stille og godkjenne ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt